Son Konular

Fare zehiri kana karisirsa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Fare zehiri kana karışırsa ne olur?

Damar tıkanıklığı ve kanın pıhtılaşması sorununu tedavi etmekte kullanılan antikoagülan maddesinin kullanıldığı fare zehri, yüksek dozda etkili madde içerdiği için kılcal damarlarda kanın çok hızlı hareket etmesine yol açar. Bu da fareler için iç kanama ve iç organların parçalanması anlamına gelir.

Deterjan zehirlenmesi ne zaman belli olur?

Çamaşır suyundan zehirlenme gibi hem kimyasal zehirlenmeye hem de solunum yoluyla zehirlenmeye sebep olabilecek durumlarda ise zararlı maddeye maruz kaldıktan hemen sonra (yaklaşık olarak 30-60 dakika gibi kısa bir sürede) belirtiler ortaya çıkmaya başlar.

Zehirlenmede hangi tahliller yapılır?

Diğer zehirlenmelerden farklı olarak toksin zehirlenmeleri doktorlar tarafından istenen tahlil ile belirlenmektedir. Kan testi, dışkı testi veya parazit muayenesi yapılan tahlillerden bazılarıdır. Yapılacak olan tetkik ve tahlil sonuçlarına göre hastaya en uygun tedavi yöntemi uygulanmaya başlamaktadır.

Gıda zehirlenmesi teşhisi nasıl konur?

Gıda zehirlenmesi teşhisi nasıl konur?
Gıda zehirlenmesi tanısı bireyin beslenme geçmişine bakılarak konulur. Doktor, bireye kadar süredir hasta olduğu, gözlemlediği belirtiler ve yediği yiyecekler hakkında çeşitli sorular sorar. Ardından dehidrasyon belirtileri varsa bunları saptamak üzere fiziksel bir muayene gerçekleştirir.

Porçöz soludum ne yapmalıyım?

Porçöz soludum ne yapmalıyım?
Böyle bir durumda ilk yapılması gereken kişiyi ortamdan uzaklaştırmak ve temiz hava alabileceği bir ortama götürmeliyiz. Kimyasal maddenin yapısına göre kusturmak bazen zarar verebilir. Bu nedenle kazazede kusturulmaya çalışılmamalı. Acil tıbbi yardım gelene kadar veya sağlık merkezine ulaşana kadar bol su verilmeli.

Porçöz içersen ne olur?

Sıvı veya toz halindeki bu maddeler ağız yoluyla alındıklarında ağız içi, yemek borusu ve mide üzerine yakıcı etki yapabilir, ayrıca solunum yollarına, göze ve deriye de zarar verebilirler. Erken dönemde yemek borusu veya midede delinme ortaya çıkabilir ve bu durum şok tablosu ile ölüme yol açabilir.

Fare zehri kişiye ulaştığında, içerdiği yüksek dozda etkili madde sebebiyle ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Antikoagülan maddenin etkisiyle kılcal damarlarda kanın çok hızlı hareket etmesi, fareler için iç kanama ve iç organların parçalanması gibi ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durumda hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve zehirlenme belirtileri varsa derhal tedaviye başlanmalıdır.

Deterjan zehirlenmesi durumunda ise zararlı maddeyle temas sonrası belirtiler genellikle (yaklaşık olarak 30-60 dakika gibi kısa bir sürede) ortaya çıkar. Kimyasal zehirlenmeye ve solunum yoluyla zehirlenmeye sebep olan maddelerin etkileri hızlı bir şekilde hissedilebilir. Bu durumda da derhal tıbbi yardım alınması önemlidir.

Zehirlenme durumlarında tanı koymak için doktorlar hastanın beslenme geçmişini inceleyerek teşhis koyarlar. Gıda zehirlenmesi tanısı, semptomların süresi, gözlemlenen belirtiler ve tüketilen gıdalara bağlı olarak konulur. Dehidrasyon belirtileri varsa fiziksel muayene de gerekebilir. Toplanan bilgiler ve muayenenin ardından uygun tetkikler ve tahliller yapılır ve hastaya en uygun tedavi yöntemi belirlenir.

Porçöz solunması veya yutulması durumunda ilk olarak kişinin zararlı maddenin etkisi altında olmadığı temiz bir ortama götürülmesi önemlidir. Kimyasal maddenin yapısına göre kusturmanın zarar verebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle kazazede kusturulmaya çalışılmamalı, ancak acil tıbbi yardım gelene kadar bol su verilmesi önerilir. Ayrıca, porçöz maddelerin sindirim sistemine zarar verme potansiyeli nedeniyle mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım alınmalıdır.

Goz seklimizi nasil anlariz?

Heterokromi yuzde kac?

1. Konular

1. 1.282.070
  2. Mesajlar

1. 1.681.017
  3. Kullanıcılar

1. 31.946
  4. Son üye

Geri
Üst Alt