<
Modoratör
Yeni Üye
Farklılaştırılmış öğretim yöntemleri nelerdir?
Öğretme-öğrenme sürecinde içerik unsurunun farklılaştırılmasında proje tabanlı öğrenme, probleme dayalı öğrenme, işbirliğine dayalı öğrenme, küçük grupla öğretim, katlı öğretim, sorgulama stratejileri, öğrenme istasyonları ve bağımsız çalışma gibi farklı öğrenme strateji ve yöntemleri işe koşulabilir.
Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı nedir?
Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı nedir?
Farklılaştırılmış öğretim, bireyin öğrenmelerini sağlamak amacıyla öğretim sürecinin boyutlarının her öğrencinin kendi düzeyine uygun öğrenmeye sahip olmasını sağlayacak şekilde düzenlendiği öğretim yaklaşımı olarak tanımlanmaktadır (Heacox, 2002; Tomlinson, 2001).
Öğretimin bireyselleştirilmesi neleri içerir?
Öğretimin bireyselleştirilmesi; öğretmenlerin bir sınıfta bulunan tüm öğrenciler için hedeflenen davranışları kazandırmalarında ne tür uyarlamalar yapabileceklerini gösteren planlamalardır (Janney ve Snell, 2006).
Farklılaştırma ne demek?
Farklılaştırma ne demek?
Farklılaştırma en temel ifadeyle; öğrencilerin hazır bulunuşluk, ilgi ve öğrenme stillerine göre içerik, süreç ve üründe farklılıklar yapmaktır.
BEP izleme sürecinin amaçları nelerdir?
BEP'in amacı; çocuğun eğitsel değerlendirmesini yapmaktır. Bunun için tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini saptar ve gereksinimlerini belirler. Aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak çocuğa uygun eğitim verilmesini sağlamaktadır.
2 Öğretimin bireyselleştirilmesi neden önemlidir?
2 Öğretimin bireyselleştirilmesi neden önemlidir?
Öğretimde bireyselleştirme öğrencilere kendi hızında kendi yollarıyla öğrenme olanağı tanıyarak onların başarılı olmalarına önemli ölçüde katkı sağlar. Bu sayede okul yaşantısını başarısızlık yüzünden bırakma olasılığı olan öğrencilerin sayısı azaltılmış olur (Schargel ve Smink, 2001).
Sunuş yoluyla öğretim ne demek?
Sunuş yoluyla öğretim stratejisinde; konu alanının kavramları, ilkeleri, fikirleri, süreçleri öğretmen tarafından organize edilip sunularak anlamlı öğrenme gerçekleştirilir. Sunuş yoluyla öğretimde; Öğretim adım adım ilerler. Grafik, şema ve resim gibi görsel uyarıcılar bol kullanılır.
Öğretimi bireyselleştirme ve uyarlama ne demek?
Öğretimi bireyselleştirme ve uyarlama ne demek?
Öğretimde bireyselleştirme ve uyarlama türlerini analiz eder. Öğrenci özelliklerine uygun bireyselleştirme ve uyarlama örnekleri geliştirir. Eğitsel Değerlendirme İstek Formu ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hazırlar. Özel gereksinimli öğrencilerin ilerlemesini izleme tekniklerini karşılaştırır.