T
theking
Farz Namazlarından Sonra Ne Söylenir? Namaz sonrası zikirler, dua ve tesbih çekmek önemlidir. Namazın ardından tesbih çekmek, Allah'a şükretmek ve dua etmek gerekir. Salavat getirmek, Allah'ın Peygamberimize salat ve selamını göndermektir. İstiğfar etmek, günahları affetmek için Allah'tan bağışlanma dilemektir. Subhanallah, Elhamdulillah ve Allahu Ekber gibi zikirler de namaz sonrası söylenebilir. Bu ibadetler kişinin manevi huzurunu artırır ve Allah'a yakınlaşmasına yardımcı olur. Farz namazlarından sonra yapılan bu dua ve zikirler kişinin ibadetinin tamamlanmasına katkı sağlar.
İçindekiler
Farz namazlarından sonra çeşitli dualar ve tesbihler okunabilir. İşte farz namazlarından sonra söylenen bazı dualar:
"Astaghfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilemek için)
"Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar" (Allah'ı tesbih etmek için)
"Allahümme entes-selam ve minkes-selam, tebarekte yâ zel-celâli vel-ikrâm" (Allah'ım, sen selamsın ve selam sendendir. Ey azamet ve ikram sahibi olan, senin ismin mübarektir)
"Rabbena âtina fid-dünya haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kına azâben-nâr" (Ey Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateşin azabından koru)
"Allahümme inni ez'elüke min fadlik" (Allah'ım, senin lütfundan senden istiyorum)
"Sübhanallah" (Allah'ı tesbih etmek için)
"Allahümme salli ala Muhammedin ve ala âli Muhammed" (Allah'ım, Muhammed'e ve Muhammed'in ailesine salât eyle)
"Allahümme inni ez'elüke min ilmike ve kudretike" (Allah'ım, senin ilminden ve kudretinden senden istiyorum)
"Elhamdulillah" (Allah'a hamd etmek için)
"Allahümme inni ez'elüke min fadlike" (Allah'ım, senin fazlını istiyorum)
"Allahümme inni ez'elüke min rahmetike" (Allah'ım, senin rahmetinden istiyorum)
"Allahu Ekber" (Allah en büyüktür)
"Allahümme inni ez'elüke min cennetike" (Allah'ım, senin cennetinden istiyorum)
"Allahümme inni ez'elüke min şerri nefsî" (Allah'ım, benim nefsime şerlerden sana sığınırım)
"Lâ ilâhe illallah" (Allah'tan başka ilah yoktur)
"Allahümme inni ez'elüke min şerri kulli şeytanin ve hâmisin ve min şerri kulli nazarin ane" (Allah'ım, beni her şeytandan ve göz hırsızından koru)
"Allahümme inni ez'elüke min şerri kulli dahin ve âdemin" (Allah'ım, beni her zarar verenden ve her insanın şerrinden koru)
"Estagfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilemek için)
"Allahümme inni ez'elüke min hayri ma sale
Farz Namazlarından Sonra Ne Söylenir?
Tesbih çekilir.
Camiye gidilerek nafile namaz kılınabilir.
Kur'an okunabilir veya dua edilebilir.
Zikir yapılabilir veya Allah'ı anmak için tekbir getirilebilir.
İstiğfar duası okunarak günahlar affedilebilir.
İçindekiler
Farz namazlarından sonra çeşitli dualar ve tesbihler okunabilir. İşte farz namazlarından sonra söylenen bazı dualar:
1. Farz Namaz Sonrası Dua
"Astaghfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilemek için)
2. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar" (Allah'ı tesbih etmek için)
3. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme entes-selam ve minkes-selam, tebarekte yâ zel-celâli vel-ikrâm" (Allah'ım, sen selamsın ve selam sendendir. Ey azamet ve ikram sahibi olan, senin ismin mübarektir)
4. Farz Namaz Sonrası Dua
"Rabbena âtina fid-dünya haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kına azâben-nâr" (Ey Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateşin azabından koru)
5. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min fadlik" (Allah'ım, senin lütfundan senden istiyorum)
6. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Sübhanallah" (Allah'ı tesbih etmek için)
7. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme salli ala Muhammedin ve ala âli Muhammed" (Allah'ım, Muhammed'e ve Muhammed'in ailesine salât eyle)
8. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min ilmike ve kudretike" (Allah'ım, senin ilminden ve kudretinden senden istiyorum)
9. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Elhamdulillah" (Allah'a hamd etmek için)
10. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min fadlike" (Allah'ım, senin fazlını istiyorum)
11. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min rahmetike" (Allah'ım, senin rahmetinden istiyorum)
12. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Allahu Ekber" (Allah en büyüktür)
13. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min cennetike" (Allah'ım, senin cennetinden istiyorum)
14. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min şerri nefsî" (Allah'ım, benim nefsime şerlerden sana sığınırım)
15. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Lâ ilâhe illallah" (Allah'tan başka ilah yoktur)
16. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min şerri kulli şeytanin ve hâmisin ve min şerri kulli nazarin ane" (Allah'ım, beni her şeytandan ve göz hırsızından koru)
17. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min şerri kulli dahin ve âdemin" (Allah'ım, beni her zarar verenden ve her insanın şerrinden koru)
18. Farz Namaz Sonrası Tesbih
"Estagfirullah" (Allah'tan bağışlanma dilemek için)
19. Farz Namaz Sonrası Dua
"Allahümme inni ez'elüke min hayri ma sale
Farz Namazlarından Sonra Ne Söylenir? |
Farz namazlarından sonra tesbih çekilir. |
Camiye gidilerek nafile namaz kılınabilir. |
Kur'an okunabilir veya dua edilebilir. |
Zikir yapılabilir veya Allah'ı anmak için tekbir getirilebilir. |
İstiğfar duası okunarak günahlar affedilebilir. |
Tesbih çekilir.
Camiye gidilerek nafile namaz kılınabilir.
Kur'an okunabilir veya dua edilebilir.
Zikir yapılabilir veya Allah'ı anmak için tekbir getirilebilir.
İstiğfar duası okunarak günahlar affedilebilir.