Fasulye sirigi kac metre olmali?

Okula giderken sacimi nasil yapabilirim?

Soba isi camdan nasil cikar?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Fasulye sırığı kaç metre olmalı?


Bodur çeşitlerde sıra araları 40-50 cm, sıra üzeri 15-20 cm.dir. Sırık çeşitlerde ise sıraarası 50-60 cm, sıra üzeri 20-30 cm bırakılarak çizgiye ekim yapılmaktadır.

Fasulye fidesi kaç günde bir sulanır?


Fasulye fidesi kaç günde bir sulanır?
Fasulye çiçeğe duruncaya kadar fazla sulanmaz. Yine de aşırı sıcak ve kurak havalarda fideler susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir.

Yeşil fasulye direk atılır mı?


Yeşil fasulye direk atılır mı?
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir. Bu makalemizde buzlukta çiğ taze fasulye nasıl saklanırı anlatacağız. Fasulyelerin uç kısımlarını bıçakla kesin. Çiğ taze fasulyeleri derin dondurucuda muhafaza etmek için önce şoklamak, daha sonra poşetlemek lâzımdır.

Fasulye nasıl sulanır?


Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz.

Fasulye nasıl yumuşatılır?


Fasulye nasıl yumuşatılır?
Kısık ateşte karıştırarak ve sütün taşmamasına özen göstererek pişirmeye başlayın. Kuru fasulyeler cinsine bağlı olarak ortalama 40 dakika – 1 saat içerisinde yumuşamaya başlayacaktır. Yumuşamaya başladıklarında ocaktan alın. Yumuşayan kuru fasulyeleri sudan geçirin.

Taze fasulyeye sonradan su eklenir mi?


Taze fasulyeye sonradan su eklenir mi?
Yeterince taze güzel bir fasulye ise su eklemeye gerek kalmadan kendi suyu ile kavrulurken bile pişebilir. Tuzunu ayarlayalım, yeşil fasulye yeterince kavrulunca sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Taze fasulye sulaması nasıl yapılır?


Taze fasülye nasıl dondurulur?


Taze fasülye nasıl dondurulur?
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

Yeşil fasulye çiğden buzluğa atılır mı?


Yeşil fasulye çiğden buzluğa atılır mı?
Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Yeşil fasulye kaç günde sulanır?


Kuru fasulye su ister mi?


Kuru fasulye su ister mi?
Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinde Sulama İşlemleri Fasulyenin ekim işlemi ile hasat işlemlerinin arası ortalama 100-120 gün arasıdır. Bu süreçte fasulye 300-450 mm. suya ihtiyaç duyar. Ülkemizde yazlık olarak üretildiğinden bu suyu yağmurdan karşılaması çok mümkün olmaz.
 
Fasulye sırığı kaç metre olmalı konusunda bodur çeşitlerde sıralar arası 40-50 cm, sıra üstü 15-20 cm olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra arası 50-60 cm, sıra üstü 20-30 cm olacak şekilde ekim yapılmaktadır.

Fasulye fidesi sulama konusunda, fideler çiçeklenene kadar fazla suya ihtiyaç duymazlar. Ancak aşırı sıcak ve kuru havalarda susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler düzenli olarak sulanmalıdır. Kökleri kurumadan her 4-5 günde bir doyuracak şekilde sulama yapılması önerilir.

Yeşil fasulye çeşitleri genellikle direk ekilir. Taze fasulyeleri derin dondurucuda saklamak isterseniz önce uç kısımlarını keserek dondurucuda muhafaza etmek üzere şoklamanız ve ardından poşetlemeniz gerekmektedir.

Fasulyelerin sulanması konusunda fideler üç yapraklı asıl yaprak göründüğünde, çiçeklenmeden önce, meyve olgunlaşma sürecinde ve hasattan bir ay önce düzenli olarak sulanması tavsiye edilir. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır.

Fasulye nasıl yumuşatılır sorusu için kuru fasulyelerin kısık ateşte süt ile pişirilerek 40 dakika ile 1 saat arasında yumuşayabileceği belirtilmiştir. Yumuşayan fasulyeler sudan geçirilerek kullanılabilir.

Taze fasulyeye su eklenmesi sorusu için yeterince taze ve kaliteli bir fasulyenin kendi suyu ile pişebileceği belirtilmiştir. Tuzunun ayarlandıktan sonra yeşil fasulyeyi kavurunca gerekirse sıcak su eklenerek pişirilmesi önerilmiştir.

Taze fasulyelerin sulanması için belirli zaman aralıklarında sık ve hafif sulama yapılması tavsiye edilmiştir. Kuru fasulye yetiştiriciliğinde ise fasulyenin ekim ile hasat arasında ortalama 100-120 gün süreyle 300-450 mm suya ihtiyaç duyduğu belirtilmiştir. Bu süreçte fasulyenin yağmurdan gelen su ile karşılanması zor olabileceği vurgulanmıştır.

Taze fasulyenin nasıl dondurulacağı konusunda ise piştikten sonra oda sıcaklığında soğuması beklenen fasulyelerin önce buzdolabı poşetine konarak hava alınması ve ardından ikinci poşetle kapatılarak dondurucuya yerleştirilmesi önerilmiştir. Bu yöntemle çiğ taze fasulyenin uzun süre dondurucuda saklanabileceği belirtilmiştir.
 

Okula giderken sacimi nasil yapabilirim?

Soba isi camdan nasil cikar?

  1. Konular

    1. 1.282.911
  2. Mesajlar

    1. 1.683.959
  3. Kullanıcılar

    1. 32.247
  4. Son üye

Geri
Üst Alt