Son Konular

Fasulye yikanir mi?

Iett gece tarifesi ne kadar?

TRT Cocuk logosu neden degisti?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Fasulye yıkanır mı?


1. adım: Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin. Taze fasulyeleri pişirmeye başlamadan önce onları güzelce ayıklamak gerekiyor ve bu işlem, özellikle çok fazla taze fasulye hazırlanacaksa biraz can sıkıcı olabiliyor.

Taze fasulye nasıl kırılır?


Zeytinyağlı Kırma Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyenin en taze haliyken bi fasulye yapmamak olmazdı.
- Fasulyelerin uç kısımlarını mümkünse elimizle ayıklıyoruz sonrasında iyice yıkayıp temizliyoruz ve istediğimiz ölçülerde elimizle çıtır çıtır kırıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz.

Çalı fasulye nasıl saklanır?


Çalı fasulye nasıl saklanır?
Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.

Kuru fasulye yıkanır mı?


Kuru fasulye pişirmeden en az bir gece önceden ıslatılmalıdır. Fasulyeleri ıslatmak için derin ve geniş bir kap kullanılmalıdır. Kuru fasulyeler ıslatılmadan önce güzelce yıkanmalıdır. Yıkanan kuru fasulyeler kaba alındıktan sonra her bir yarım kilo için bir yemek kaşığı tuz ilave edilir.

Taze fasulye ayıklandıktan sonra ne zaman yapılır?


Yöntem. Fasulyelerinizi ayıkladıktan sonra tüm yıl tüketebileceğiniz tazelikte muhafaza edebilirsiniz! Fasulyelerinizi güzelce yıkayıp kaynayan suda 2 – 3 dk haşlayın. Sonrasında buzlu suya alıp bir süre dinlendirin ve buzdolabı poşetlerine paylaştırın.

Taze fasulye suda bekletilir mi?


Taze fasulye suda bekletilir mi?
Öncelikle fasulyeler ayıklanır ve kırılır. Güzelce yıkandıktan sonra 10 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Sirkeli sudan çıkartılıp tekrar yıkanıp suyu süzülür.

Fasulye kılçığı nasıl temizlenir?


Bu kılçıkların temizlenmesi, her zaman daha lezzetli bir sonuç verir. Taze fasulyenin kılçık temizleme aşamasında patates soyacağını tercih edebilirsiniz. Bu aparat hem daha ince bir dokuyu temizler hem de yemek telaşı içinde size bolca vakit kazandırır.

Taze fasulye nasıl saklanır?


Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

Kılçıksız fasulye nasıl seçilir?


Kılçıksız fasulye nasıl seçilir?
– Fasulyenin içinde bulunan taneler çok büyükse bu fasulyenin bayat olduğunun bir işaretidir. – Eğer kılçıksız bir fasulye seçmek istiyorsanız eni en dar olan fasulyeyi almalısınız. Genelikle geniş fasulyeler, kılçıklı olurlar.

Fasulye kılçığı nedir?


Kılçık denilen parçalar, taze fasulyenin ince kenarlarında bulunan kalın damarlardır. Bu kılçıkların temizlenmesi, her zaman daha lezzetli bir sonuç verir.
 
Evet, fasulye yıkanır. Fasulyelerinizi yıkamak, üzerlerindeki herhangi bir kir veya fazla maddeyi temizlemeye ve daha sağlıklı bir yemek hazırlamanıza yardımcı olur. Fasulyeleri yıkamadan önce uç kısımlarını kesmek ve ayıklamak önemli adımlardır.

Taze fasulyeleri kırma işlemi de önemli bir adımdır. Fasulyelerinizi taze olduğu zaman en iyi şekilde kırarak kullanabilirsiniz. Uç kısımlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra istediğiniz ölçülerde kırarak hazırlayabilirsiniz.

Çalı fasulyeleri saklarken ise önce iyice kuruladıktan sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp içlerindeki havayı alarak saklamanız önerilir.

Kuru fasulyeleri pişirmeden önce en az bir gece önceden ıslatmak gerekmektedir. Islattıktan sonra güzelce yıkamak da önemlidir. Önerilen yöntem ise her bir yarım kilo kuru fasulye için bir yemek kaşığı tuz ilave etmek.

Taze fasulyeler ayıklandıktan sonra haşlama veya dondurarak saklamak mümkündür. Ayıkladıktan sonra kaynar suda kısa bir süre haşlayıp ardından buzlu suya alabilir ve dondurabilirsiniz.

Fasulyeleri saklarken dikkat etmeniz gereken noktaları da belirtmek gerekirse, pişen fasulyeleri önce oda sıcaklığında soğutarak sonra buzdolabı poşetine koyup havasını alarak dondurucuya yerleştirmek önerilir. Böylece fasulyelerin dondurucudaki kokuları almasını önleyebilirsiniz.

Son olarak, taze fasulyenin kılçık temizleme aşamasında patates soyacağı kullanabilirsiniz. Bu, hem daha ince bir dokuyu temizler hem de zaman tasarrufu sağlar. Kılçıksız fasulyeleri seçerken büyük tanelere dikkat etmek ve en dar olanları tercih etmek önemlidir. Genellikle geniş fasulyeler kılçıklı olabilir. Bu şekilde daha kaliteli bir fasulye seçimi yapabilirsiniz.
 

Iett gece tarifesi ne kadar?

TRT Cocuk logosu neden degisti?

  1. Konular

    1. 1.283.023
  2. Mesajlar

    1. 1.684.232
  3. Kullanıcılar

    1. 32.274
  4. Son üye

Geri
Üst Alt