haberci
Efsanevi Üye

Fenerbahçe Beko'nun kaptanı Melih Mahmutoğlu, sezonun sonunda elde ettikleri başarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Bu sezon bizim için inanılmaz geçti ve tarih yazdık. 3 kupayı kazanmak kolay değil ama Fenerbahçe her zaman öncü olmayı başarıyor. Fenerbahçe, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz ve bugün bunu bir kez daha kanıtladık" dedi.
Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi Final serisinin 5. maçında Beşiktaş Fibabanka'yı 84-68 mağlup ederek seriyi 4-1 kazandı ve sezonu şampiyon olarak noktaladı. Maç sonrası gerçekleşen kutlamalar sırasında kaptan Melih Mahmutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Melih Mahmutoğlu, 2024-25 sezonunda tarih yazdıklarını vurgulayarak, "Bu sezon bizim için olağanüstü geçti. 3 kupayı kazanmak kolay değil ama Fenerbahçe her zaman ilklere imza atar. Aldığımız kupalar ve elde ettiğimiz başarılarla bu gerçeği bir kez daha gösterdik. Uzun ve yorucu bir sezonun ardından bu zaferi elde etmek gerçekten harika bir duygu. Tüm camiamıza armağan olsun" dedi.
Marko Guduric ve genel menajer Maurizio Gherardini'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili konuşan Melih Mahmutoğlu, "Marko ile aramızda çok özel bir bağ var, aileyiz. Onun ayrılmasına üzülüyorum çünkü Fenerbahçe'yi çok seviyor. Ancak onun bir gün tekrar döneceğine inanıyorum. Maurizio ile de uzun süredir beraberiz. Onun da bende özel bir yeri var. Gidenler Fenerbahçe'yi unutmaz, onlar da Fenerbahçe'yi daima yaşatacaklardır" şeklinde konuştu.
Kariyerindeki 17. kupayı kazanmasıyla ilgili soruya cevap veren Melih Mahmutoğlu, "17. kupayı kazandım denildi, bu her şeyi anlatıyor. Benim için önemli olan Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapmaktır. Özellikle Metecan ve Emre gibi genç yeteneklerin, Metecan ve Emre gibi genç yeteneklerin ne kadar değerli olduklarını göstermeleri beni gururlandırıyor. Ben takım kaptanı olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve onların performansını takdir ediyorum" dedi.