Fenolik reçine ne işe yarar?
Fenolik reçineler, termoset olarak, elektrik yalıtım materyali, tutkal yapımı, baskı mürekkebi için bağlayıcı, sulu boyaları, ısı resistansları bağlayıcıları olarak kullanımları ana uygulama alanlarıdır.
Fenolik madde nedir?
Fenolikler bir termoset Plastikdir ve Fenol ve formaldehitin kimyasal bileşimidir. Fenol formaldehit reçinesi özellikle rijidlik, sıcağa karşı direnç, iyi yalıtım özellikleri ve ucuzluğu bakımından, başta elektrik malzemeleri olmak üzere birçok yerde uzun zamandır kullanılan, termoset özellikte önemli bir üründür.
Resol reçine nedir?
Resol reçine nedir?
Resol reçineleri fenol, formaldehit ve ürenin alkali ortamında polikondenzasyonu sonucunda oluşur. Bu yapılan reçineleri pek çok kullanım alanı vardır. Suya dayanıklıdır.
Formaldehit uyku yapar mı?
Formaldehit soluyan kişilerde yorgunluk, uyuklama, baş ağrısı, baş dönmesi, deri döküntüleri gibi şikayetler görülüyor. Ancak sıvı formaldehit deri yoluyla da emilebilir. İşçiler, üretim sırasında, maddelerin işlenmesinde ve reçine imalatında etkilenebilir.
Fenolik reçine nasıl yapılır?
Birinci tip fenolik reçine bazik katalizörün etkisiyle bir mol fenolün hiç olmazsa bir mol formaldehit ile reaksiyona sokulmasından elde edilir. Elde edilen reçine herhangi bir sertleştirici madde katmaksızın ısı ile sertleşir.
Novalak reçine nedir?
Novalak reçine nedir?
Sentetik reçineler içerisinde en yüksek kimyasal dayanıma sahip olan reçinelerden biridir. Bunun yanında termal dayanımı da yüksektir ve yüksek sıcaklıklarda dahi iyi mekanik test özellikleri ve kimyasal dayanım sağlar. El yatırması, RTM için uygundur.
Fenol gazı nedir?
Fenol, benzen halkasına OH- molekülünün bağlanmasıyla oluşan kimyasal bileşiktir. Fenoller, aromatik halkaya bir ya da daha fazla hidroksil grubunun bağlandığı aromatik bileşiklerdir. Saf halde, renksiz veya beyazdan hafifçe pembeye çalan renkte kristal katı şeklindedir. Ampirik (kimyasal) formülü C6H5OH şeklindedir.
Novolak reçine nedir?
Novalak epoksi nedir?
Novalak epoksi nedir?
1- Dynesic Novolak epoksi %100 katı, solvent ve uçucu organik bileşikler içermeyen hibrid novolak sistemdir. Novolak epoksi sistemleri doğa dostu ve su ile karışmamaktadır, bu yüzden dolayı doğaya sızmamaktadır. 2- Uygulama için güvenlidir ve hemen hemen kokusuzdur çünkü uçucu organik madde içermemektedir.