- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Ferranti etkisi nedir ve nasıl oluşmaktadır?
Ferranti etkisi, alternatif akım (AC) iletim hattının sonunda gerilimin yükselmesine neden olan elektriksel terimdir. Diğer bir ifadeyle, iletim hattının alıcı ucundaki gerilimin, gönderen uç geriliminden daha fazla olduğu etki olarak bilinir.
Iletkenin örgülü yapısının etkisi nedir?
Iletkenin örgülü yapısının etkisi nedir?
Böyle bir iletkenin herhangi bir damarı açılarak uzatılırsa, bu damarın boyunun, spiral şeklinde sarılı durumdaki örgülü iletken boyundan daha uzun olduğu görülür. İçerisinden akım geçen bir iletken ısınır ve direnci değişir.
Iletim hatlarında l R ve C ne anlama gelir?
İletim hattı seri birer direnç (R) ve endüktans (L) ve paralel birer kapasite (C) ve iletkenlik (G) ile modellenir. Bir iletim hattındaki toplam güç kaybı, çoğu yerde metre başına desibel (dB/m) olarak hesaplanır ve işaretin frekansına bağlı bir büyüklüktür.
Hat Sabitesi nedir?
Hat Sabitesi nedir?
İnce tellerin spiral şekilde örülmesiyle meydana getirilen çıplak iletkenlerdir. Örgülü iletkenler büyük kesitlerde montaj kolaylığı, esnek oluşu, kangal hâline getirilebilmeleri ve taşınma kolaylığı sebebiyle tercih edilir.
Örgülü iletken nedir?
Örgülü çok telli iletkenler ise aynı veya aynı cins metalden imal edilir. İnce tellerin spiral şekilde örülmesiyle meydana getirilen çıplak iletkenlerdir. Örgülü iletkenler, büyük kesitlerde montaj kolaylığı, esnek oluşu, kangal haline getirilebilmeleri ve taşınma kolaylığı sebebiyle tercih edilir.
Alüminyum iletkenler nelerdir?
Alüminyum iletkenler nelerdir?
► Tam Alüminyum İletkenler (All Aluminium Conductors) AAC olarak da tanımlanan bu tip, %99.7 elektrolitik olarak arıtılmış alüminyum külçelerden üretilmektedir. Bu iletkenler genel olarak yerleşim alanlarında, kısa direk aralıklı enerji iletim hatlarında kullanılmaktadır.
AG iletken çeşitleri nelerdir?
AG şebekelerinde ise; 4 AWG (Rose), 3 AWG (Lilly), 2 AWG (Iris), 1 AWG (Pansy), 1/0 AWG (Poppy), 2/0 AWG (Aster), 3/0 AWG (Phlox), 4/0 AWG (Oxlip) örgülü Al iletkenleri kullanılır.
Tam alüminyum iletkenler nelerdir?
Tam alüminyum iletkenler nelerdir?
1 MCM nedir?
MCM: Daha büyük kesitteki St-Al iletkenler (266,8 MCM, 477 MCM) ise ABD'de iletken kesitlerini ifade etmekte kullanılan CM (Circular Mile) olarak belirtilmiştir. 1 cm, çapı 0,001 inch olan daire yüzeyine eşittir.