Modoratör
Efsanevi Üye
Fidancılık işinde para var mı?
Fidan bahçelerinde çalışanlar günlük 100 ila 300 lira arasında para kazanmakta. Yaklaşık 60 yıldan beri başta zeytin, nar, narenciye olmak üzere çeşitli ağaç türlerinin fidanlarının yetiştirildiği 3 bin 246 nüfuslu Fidanlı Mahallesi'nin tamamına yakını fidan yetiştiriciliğiyle uğraşıyor.
Fidan Üretici Belgesi nasıl alınır?
Fidan Üretici Belgesi nasıl alınır?
- Başvuru Dilekçesi.
- Sorumlu Teknik Personel Belgeleri.
- Transkript (Sorumlu Teknik Personel Tekniker İse)
- Ticaret Sicil Kaydı Ve Vergi Levhası
- Fidan Üretimi Yapılacak Alanın Tapu Veya Kira Sözleşmesi.
- Bitki Yetiştirme Ruhsatı
- Fidan Üretici Belgesi Ücretinin Ödendiğine Dair Dekont.
Fidan üretimi nasıl yapılır?
Fidan üretimi nasıl yapılır?
FİDAN YETİŞTİRME
- Fidanlık, fidan talebi yüksek olan yani meyveciliğe uygun yerlerde kurulmalı,
- Yakıcı dondurucu ve kurutucu rüzgarlardan korunmuş olmalı,
- Yeterli ve uygun sulama suyu bulunmalı,
- Toprak hafif süzek ve istenilen asitlikte olmalı,
- Arazinin meyli ve drenajı uygun olmalı,
- Taban suyu olmamalı,
Imalatçı firma belgesi nasıl alınır?
İmalatçı Belgesi Nasıl Alınır? Odalara kaydı olan her firma bu belgeyi kolayca alabilir. Bunun için imalatı yapılan malzemelerin listelendiği kapasite raporlarını hazırlamalı ve firma antetli kağıdına yazılmış – imza altına alınmış başvuru dilekçelerini bağlı bulundukları odaya iletmeleri yeterlidir.
Üretim Belgesi nasıl alınır?
Üretim Belgesi nasıl alınır?
Üretim İzni İşlemleri
- Dilekçe.
- Sorumlu Yöneticinin Noter Onaylı Sözleşmesi, Diploma Sureti Ve Bağlı Bulunduğu Meslek Kuruluşuna Kayıt Belgesi (Meslek Kuruluşu Olanlardan)
- Marka Tescil Belgesi.
- Ürünler İle İlgili Bakanlık Adına Açılan Hesaba Ücretin Yatırıldığına Dair Makbuzun Aslı Veya Tasdikli Fotokopisi.
Fidan yetiştiriciliği mezunu ne iş yapar?
Fidan yetiştiriciliği mezunu ne iş yapar?
Fidan Yetiştiriciliği mezunları; kamu ve özel sektörde fidan yetiştiriciliği yapan tesislerde çalışabiliyorlar. Mezunlar çalıştıkları yerlerde; fidanların yetiştirileceği toprağı belirler, toprağın analizini yaptırır, fidanların kalite standartlarına uygun şekilde üretilmesini sağlar.