Modoratör
New member
Filozof olsaydınız temel kaygınız ne olurdu?
Filozof olsaydınız temel kaygınız ne olurdu? Düşüncenizi aşağıya kısaca yazınız. Cevap: Benim temel kaygım varlık olarak yaşam amacımı belirleme ve gelecek kaygısı olurdu. Nasıl bir Dünya'da nasıl bir yaşam içinde sürüp gidecek bir eylemler bütünüm olacağını merak ederdim.
Evrenin ana maddesi ateştir diyen filozof kimdir?
Herakleitos (MÖ 535 -MÖ 475) için Logos ateştir ve ateş, maddenin en yüksek ve saf formudur. Ona göre ateş sadece alev değil, ateş ruhu da meydana getiren bir ilkedir. Bu anlamda ateş Herakleitos'a göre ateştir.
Filozoflar ne kadar para kazanır?
Filozoflar ne kadar para kazanır?
Seçilen meslekte çalışanların çoğuna yönelik maaş aralığı Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler – Aylık itibaren ₺1.612 için ₺3.218 – 2021. Felsefeciler, tarihçiler ve siyaset bilimciler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.612 ile ₺2.824 arasında para kazandırır.
Anaksimandros a göre varlığın özü nedir?
Anaksimandros a göre varlığın özü nedir?
Apeiron, Sonsuzluk Miletos'lu diğer iki filozof gibi onun da temel sorunu, ilkenin (arkhe) özü sorunudur. Ona göre doğmak birmiş olmaktır, ölmek her şeyin ilkesine dönmektir ve dünyanın tanıdığı ya da tanıyacağı bütün varlıklar sonsuz sayıda olmuş ve olacaklardır.
Anaksimandros varlık anlayışı nedir?
Anaksimandros'a göre her şeyin kendisinden çıktığı madde hiçbir zaman soyut bir şey olarak düşünülmemelidir; onun tek özelliği vardır: Sonsuz ve sınırsız olması. Anaksimandros'un bu görüşü Spinoza tarafından daha iyi anlatılmıştır. Bu nedenledir ki, başlangıçta var olan maddenin sonsuz olması gerekir.
Bir filozof olsaydınız üzerinde en çok düşünmek ve bilmek istediğiniz konu ne olurdu?
Filozof,bilgi ve değerleri ele alıp yorumlayan sonucunda yeni bilgi üreten bilge kişidir. Eğer ben bir filozof olsaydım en çok düşünmek ve bilmek istediğim konular adalet ve insan üzerine olurdu. Adalet,diğer konu olan insanı da içine alan ve kanunlara göre ortaya çıkan bir kavramdır.
Felsefede yanlış cevap var mıdır?
Felsefede yanlış cevap var mıdır?
Felsefede yanlış cevap yoktur. Cevap: Katılmıyorum. Çünkü teorilerle dolu olduğu için yanlış olabilir.
Empedokles felsefesi nedir?
Empedokles felsefesi nedir?
Empedokles, bilgisinin doğal güçleri denetlemek için anahtar olduğunu, bilgisiyle insanların rüzgarları durdurabileceğini, yağmur yağdırabileceğini ve hatta ölüleri Hades ülkesinden geri getirebileceğini ileri sürmüştür. Bu düşünceleri nedeniyle kendisinin büyücü olduğu söylentisi ortaya çıkmıştır.
Uyuyan filozof kimdir?
Descartes fırınlarda uyuyordu. Dünyanın en fazla referans verilen ve batı felsefesinin temeli sayılabilecek 'düşünüyorum öyleyse varım' sözünün Descartes'nın aklına fırında uyurken geldiğini bilmek nasıl ilginç bir evrende yaşadığımızı hatırlatıyor.