Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Finans Eğitimleri Nelerdir?
Temel Finans Eğitimi.Finansal eğitim ne demek?
Bireylerin finansal konularda bilgilendirilmesi yoluyla finansal ürünler, fırsatlar ve risklere ilişkin farkındalığın arttığı, tüketici ve yatırımcıların finansal bilgiye erişim yollarını öğrenerek kazandıkları bilgi ve yeteneği ekonomik davranışlarına yansıtma ve bilinçli finansal karar alma yeteneklerinin geliştiği …Finans uzmanı hangi programları bilmeli?
Finans uzmanı hangi programları bilmeli?Kariyer Basamaklarını Hızla Tırmanmak İçin İhtiyacınız Olan 10 Eğitim Programı
- Stratejik Satınalma ve Tedarik Yönetimi.
- CFO Eğitim Programı
- 3. Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı
- Finansçı Olmayanlar için Finansal Yönetim.
- 5. CHRO Eğitim Programı
- Lojistik, Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi.
Finans sertifikaları nelerdir?
Finans sertifikaları nelerdir?2021’de Finans alanındaki en iyi sertifikalar nelerdir?
- CFA® – Yetkili Finansal Analist.
- CPA – Yeminli Mali Müşavir.
- FRM – Finansal Risk Yöneticisi.
- CFP – Sertifikalı Finansal Planlayıcı
- CIMA – Charted Institute of Management Accountants.
- ACCA – Yeminli Mali Müşavirler Derneği.
- CAIA – Yeminli Alternatif Yatırım Analisti.
Faik Başar kimdir?
Faik Başar – Koordinatör & Danışman Faik Başar’ın finans alanında 30 yılı aşkın yöneticilik tecrübesi bulunmaktadır. 1979’dan 2000’e kadar Netaş, Unilever, L’Oréal, Universal Engraving, Eti Pazarlama ve Herbalife şirketlerinde Finans Müdürlüğü, Finans Direktörlüğü ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur.Finansal okuryazarlık eğitimi ne işe yarar?
Finansal okuryazarlık gelirinizle/bütçenizle ilgili bilgi sahibi olmak ve onu etkin bir şekilde yönetebilmeyi ifade eder. Finansal okuryazarlık, kişinin gelirini akıllıca finansa edebilmesinin yanısıra, doğru yatırım ve tasarruflara yönebilmesini sağlar.Finansal Eğitim Neden Önemlidir?
Finansal Eğitim Neden Önemlidir?Finansal eğitim, ödeme dengesinde meydana gelen bozulmaların sizi çok zorlandığını hissettiğiniz yerde size bir çıkış yolu sunar. Bir bütçe oluşturmayı ve gelirinizin harcamalarınızla nasıl ilişkili olduğunu anlamayı öğrenmek, gelecekte borç biriktirmekten kaçınmanıza yardımcı olabilir.
Mali eğitim nedir?
Mali eğitim nedir?OECD’ye göre finansal eğitimi, farklı finansal kuruluşların sunduğu farklı ürün ve hizmetleri daha iyi anlamamızı sağlayan süreç olarak anlıyoruz. Dolayısıyla finansal eğitim, bir kişinin ekonominin nasıl çalıştığını anlama ve bu anlayışa dayanarak kararlar alma yeteneği olarak tanımlanabilir.
Finans Uzmanı Nasıl Olunur? Finansal alanda uzman olmak isteyen kişiler ilk önce ön lisans ya da lisans bölümlerinden birini bitirmek zorundadır. Özellikle iktisat bölümü, işletme bölümü, maliye bölümü, sermaye piyasası bölümü, ekonometri bölümü, muhasebe bölümü vb. bölümlerden birinden mezun olmaları gerekir.
Finansman Sorumlusu maaşı ortalama aylık 10251,5 _TL’dir. En düşük Finansman Sorumlusu maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 16250 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Finansman Sorumlusu iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
CMA belgesi nasıl alınır?
CMA belgesi nasıl alınır?CMA Sertifikasını almak için izlenmesi gereken adımlar; IMA üyeliği ve CMA giriş ücretinin yatırılması, sınavlara başvuru ve hazırlık dönemi, bulunduğunuz şehirdeki Prometric Test Merkezi’nde (İstanbul, Ankara, İzmir) sınavların alınması, 2 bölümün sınavlarının başarıyla tamamlanması olarak özetlenebilir.
CISA belgesi nedir?
CISA belgesi nedir?CISA sertifikası, organizasyonların Bilişim ve İş Sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanında görev alan ve alacak profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen dünyaca ünlü standarttır.
Finansal okuryazarlık becerisine sahip olmanın insana sağlayacağı faydalar neler olabilir?
Finansal okuryazarlık sayesinde;- Kişisel finans konuları etkin şekilde yönetilmeye başlanır.
- Finansal okuryazarlık sayesinde; tüketici hakları, teknoloji ve küresel ekonomi daha kolay anlaşılır hale gelir.
- Bireysel finansal kararlar çok daha kolay alınmaya başlanır.
- Gelir gider tablosu çok daha kolay oluşturulur.