<
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Finansal Raporlama nedir nasıl yapılır?
Finansal raporlama; banka, yatırımcı, hazine ya da SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) gibi finansal bilgi kullanıcılarına, devletin koyduğu yasalar, yönetmelikler ve tüzükler gibi kurallara uygun olarak hazırlanan raporlama türüdür. Finansal raporlama, bu bakımdan bazı rapor türlerinin genel adını karşılar.
Finansal raporlama sistemi nedir?
Finansal raporlama en basit tabiriyle işletmenin mali fotoğrafını çekmek demektir. İşletmenin hisselerine sahip olmak isteyen yatırımcılar finansal raporlara bakarak karar verirler. Bankalar bu raporları baz alarak işletmelere kredi sağlarlar.
Finansal Raporlama ne iş yapar?
Finansal raporlama uzmanı, şirket yönetim birimlerine sunmak üzere mali tablolar, hissedar raporları ve bilançolar oluşturmakla sorumludur. Gelir ve giderleri analiz eder, hesapları uzlaştırır, düzenleyici raporlar hazırlar.
Mali raporlar nedir?
Dönemsel olarak hazırlanıp, kuruluş yetkilisi/yetkilileri tarafından imzalanan, sağlanan desteğe ilişkin gider formları, belgeleri ve gerekli ekleri ile tamamlayıcı mali belgelerden oluşan ve yeminli mali müşavir tarafından onaylanan dokümandır.
Finansal raporlama ve bütçe sorumlusu ne iş yapar?
Bütçe ve raporlama uzmanı, kurum bütçesini geliştirmek, uygulamak ve denetlemekle sorumludur. Bütçe tekliflerini gözden geçirir ve finansal raporlar hazırlar.
Yönetim raporlama sistemi nedir?
Yönetim raporlama sistemleri iç bilgi kullanıcılarına yönelik, var olan ve ortaya çıkması muhtemel problemler hakkında ve bunun yanında işletmenin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkaracak biçimde işleyen ve işletmenin iç kontrol yapısı üzerinde büyük önem teşkil eden sistemlerdir.
Raporlama uzmanı; firmaların stratejik yönetim süreçlerinde onlara destek olan, iş geliştirme alanında raporlama yapan, veri analizi gerçekleştiren, modelleme tasarlayabilen kişilere verilen mesleki unvandır.
Mali tablolar hangi bilgileri sağlar?
Finansal tablolar çeşitli kullanıcıların ekonomik kararlar verirken faydalanmaları için işletmenin finansal durumu, finansal performansı, finansal durumundaki değişiklikler ve nakit akışları hakkında bilgiler sağlamayı hedefler.
Mali tablo unsurları nelerdir?
Finansal tablolarla ilgili unsurlar; varlık, borç ve öz kaynak (öz sermaye) tır. Bu kavramlar kısaca şu şekilde açıklanabilir. Varlık: Geçmişte olan işlemlerin sonucunda ortaya çıkan ve halihazırda işletmenin kontrolünde olan ve gelecekte işletmeye ekonomik fayda sağlaması beklenen değerlerdir.
Bütçe planlama departmanı ne iş yapar?
Bütçe planlama uzmanı, kurum hedefleri doğrultusunda; maliyet analizi yapmak ve bütçe planlaması hazırlamakla sorumludur. Aynı zamanda, kısa ve uzun vadeli bütçe planlamaları konusunda firmalara danışmanlık yapar.
Raporlama uzmanı nasıl olunur?
Raporlama uzmanı olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren ilgili fakültelerinde bulunan İstatistik, Matematik, Ekonometri ve İşletme gibi bölümlerinden mezun olması gerekir. Firmalar genellikle İngilizce bilen adaylar tercih ettiği için dil eğitimi de alınabilir.
Yönetim raporları nelerdir?
Merhaba, yönetim raporları işinizin mali durumu hakkında size derinlemesine bilgi sağlayan yegane raporlardır. Finansal raporların aksine yönetim raporları CEO'lara veya firma sahiplerine en karlı müşterileri, bu müşterileri karlı yapan etmenlerin ne olduğunu, doğru fiyatlama yapılıp yapılmadığını gösterir.