Son Konular

Firat Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Fırat Üniversitesi, çeşitli bölümlere sahip bir üniversitedir. Üniversitede fakülteler aracılığıyla eğitim verilmektedir. Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan bölümler arasında mühendislik, tıp, hukuk, iktisat ve fen-edebiyat bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik bölümleri arasında elektrik, makine, inşaat, kimya ve bilgisayar mühendisliği bölümleri yer almaktadır. Tıp fakültesi bünyesinde ise tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümleri bulunmaktadır. Hukuk fakültesi bünyesinde hukuk bölümü yer almaktadır. İktisat fakültesi bünyesinde ise iktisat bölümü bulunmaktadır. Fen-edebiyat fakültesi bünyesinde ise çeşitli fen bölümleri yer almaktadır. Fırat Üniversitesi, öğrencilere geniş bir bölüm seçeneği sunmaktadır.
İçindekiler

Fırat Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahip olan bir üniversitedir. Üniversitede çeşitli fakülteler ve bölümler bulunmaktadır. İşte Firat Üniversitesi'nde yer alan bölümlerden bazıları:

Firat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, birçok farklı mühendislik disiplinini içeren bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölümler arasında İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi önemli bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren önemli bir fakültedir. Tıp Fakültesi bünyesinde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi temel sağlık bölümleri yer almaktadır.

Firat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, ekonomi, kamu yönetimi gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede İşletme, Ekonomi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Fen Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Fen Fakültesi, fen bilimleri alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi temel fen bilimleri bölümleri bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, sosyal bilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Hukuk bölümü bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğretmenlik alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede İlköğretim, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümler bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, veterinerlik alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Veterinerlik bölümü bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi İletişim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Gazetecilik, Radyo ve Televizyon, Halkla İlişkiler gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, sanat alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi bölümler bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Diş Hekimliği bölümü bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, fen ve edebiyat alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Matematik, Fizik, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarım alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Tarım Bilimleri, Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama gibi bölümler bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Orman Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Orman Fakültesi, orman mühendisliği alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede Orman Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilahiyat alanında eğitim veren bir fakültedir. Bu fakültede İlahiyat bölümü bulunmaktadır.

Firat Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, sanat alanında meslek eğitimi veren bir yüksekokuldur. Bu yüksekokulda Resim, Heykel, Seramik gibi bölümler yer almaktadır.

Firat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?

Firat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sağlık alanında meslek eğitimi veren bir yüksekokuldur. Bu yüksekokulda Hemşirelik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Fırat Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte bulunmaktadır.
Eğitim Fakültesi öğretmen yetiştirmektedir.
Tıp Fakültesi sağlık alanında eğitim vermektedir.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme ve ekonomi alanında eğitim sunmaktadır.
Fen Fakültesi fen bilimleri alanında eğitim vermektedir.

Mühendislik Fakültesi çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim vermektedir.
Tarım ve Hayvancılık Fakültesi tarım ve hayvancılık alanında eğitim sunmaktadır.
İlahiyat Fakültesi ilahiyat alanında eğitim vermektedir.
Diş Hekimliği Fakültesi diş sağlığı alanında eğitim sunmaktadır.
Güzel Sanatlar Fakültesi sanat alanında eğitim vermektedir.

T

Pamukkale Üniversitesi Kaç Yıllık?

T

Bisküvili Pasta Kreması Evde Nasıl Yapılır?

1. Konular

1. 1.263.598
  2. Mesajlar

1. 1.660.324
  3. Kullanıcılar

1. 31.289
  4. Son üye

Geri
Üst Alt