Son Konular

Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
8-9 su bardağı un
Fırın poşeti

Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına su, maya, bal ve tuzu ekleyelim. Daha sonra denetimli olarak unu ekleyip, hamur yoğuralım. Hamurun üzerimi kapatıp, 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru dört kesime bölelim. Böldüğümüz bezeleri elimizde biraz açıp sonra zarf formda kapatıp tekrar beze haline bitirelim.
Dört bezeye de birebir süreci yaptıktan sonra her birini farklı fırın poşetine koyalım. Üzerine un serpelim 15 dakikada bu türlü mayalandıralım.
Daha sonra üzerine bıçakla çizik atarak 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim. Kızarınca pişmiştir zati çok lezzetli çıtır çıtır konutunuzu mis ekmek kokusu saracak deneyenlerin şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kıyır Kıyır Şekerpare Tarifi Pastaneden Almaya Son (videolu)

S

Muzlu Kakao Guzeli Tarifi Resimli

  1. Konular

    1. 1.282.556
  2. Mesajlar

    1. 1.682.837
  3. Kullanıcılar

    1. 32.092
  4. Son üye

Geri
Üst Alt