Fırın Tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Patatesli Çıtır Börek

S

Portakallı Limonlu Dondurma

<
S

SoruCevap

Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
Tavuğu haşlamak için su

Fırın Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu yıkayıp mühürledikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup haşlayalım.
Yaklaşık 15 dakika kadar haşlanması yeterli.
Daha sonra bir kabın içerisine tavuğu çıkaralım biraz soğusun.
Salça, yoğurt, bal ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın tavuğun her tarafına sürün.İç kısımlarına da.
Daha sonra bir tatlı kaşığı unu fırın torbasına koyup torbayı şişirip iyice sallayın bu işlem tavuğun poşete yapılmamasını sağlayacaktır.
Sonra tavuğu poşetin içine yerleştirip üzerine kürdanla delikler açalım.
220 derece fırında yaklaşık 1. 5 saat pişirelim. Afiyet olsun.
Fırın Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Patatesli Çıtır Börek

S

Portakallı Limonlu Dondurma

Geri
Üst Alt