T
theking
Guest
Fırında Adana Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
250 gram orta yağlı kıyma (bir defa çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı su
Kıymaları saplamak için çöp şiş
Fırında Adana Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın üzerine tuzu, pul biberi, isotu, kimyonu, karabiberi, yağı ve suyu koyup yoğuruyoruz.
Tüm materyaller iç içe geçene kadar yoğuruyoruz. Fazla yoğurup hamur üzere yapmıyoruz.
En az 15-20 dakika streçle sarıp dinlendiriyoruz. Daha sonra 3-4 bezeye ayırıyoruz. Ben 3 bezeye ayırdım.
Çöp şişlere takıp düzgünce sıkıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 200 derece fırında üste yakın olacak formda 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Sık sık denetim edelim. Fırınlardan ötürü 15 dakikadan kısa müddette de pişebilir.
Piştikten sonra lavaşın ortasına alıp üzerine soğan, salata, turşu vs. Ekleyip servis ediyoruz.
Fırında Adana Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram orta yağlı kıyma (bir defa çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı su
Kıymaları saplamak için çöp şiş
Fırında Adana Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın üzerine tuzu, pul biberi, isotu, kimyonu, karabiberi, yağı ve suyu koyup yoğuruyoruz.
Tüm materyaller iç içe geçene kadar yoğuruyoruz. Fazla yoğurup hamur üzere yapmıyoruz.
En az 15-20 dakika streçle sarıp dinlendiriyoruz. Daha sonra 3-4 bezeye ayırıyoruz. Ben 3 bezeye ayırdım.
Çöp şişlere takıp düzgünce sıkıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 200 derece fırında üste yakın olacak formda 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Sık sık denetim edelim. Fırınlardan ötürü 15 dakikadan kısa müddette de pişebilir.
Piştikten sonra lavaşın ortasına alıp üzerine soğan, salata, turşu vs. Ekleyip servis ediyoruz.
Fırında Adana Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı