Fırında Sütlaç Tarifi: Geleneksel Lezzeti Modern Sunumla Keşfedin

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.194.184
Giriş
Fırında sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tatlı, fırınlanarak üzerindeki karamelize tabakayla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Yapılışı
  1. Pirinci yıkayın ve küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
  2. Büyük bir tencereye sütü alın ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynamaya başlayan süte pişmiş pirinci ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Toz şekeri ve vanilini ekleyin, karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
  5. Buğday nişastasını 1 su bardağı su ile açın ve karışımı tencereye yavaşça ekleyin. Karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  6. Yumurta sarılarını biraz sütlaç karışımı ile ılıştırın ve ardından tencereye ekleyin. Hızla karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  7. Kıvam alan sütlacı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
  8. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  10. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında soğutun.

Püf Noktaları
  • Sütlaç yaparken sürekli karıştırmak, pirincin dibe yapışmasını ve topaklanmasını önler.
  • Fırında pişirirken kaselerin eşit miktarda kızarması için fırının üst ızgarasını kullanabilirsiniz.
  • Nişastayı eklerken sütlacı sürekli karıştırarak eklemeniz, topaklanmayı önler ve homojen bir kıvam sağlar.

Servis Önerisi
Soğuk servis yapın ve üzerine tarçın serpin. Yanında taze meyve dilimleri ile sunarak lezzetini artırabilirsiniz.

Lezzetli Karnıyarık Tarifi: Adım Adım Yapılışı ve Püf Noktaları

Evde İskender Kebap Keyfi: Adım Adım Pratik Tarif

1. Konular

1. 1.279.231
  2. Mesajlar

1. 1.676.511
  3. Kullanıcılar

1. 31.346
  4. Son üye

Geri
Üst Alt