Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare)

T

theking

Guest
Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare) Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı antep fıstığı tozu
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un (Klasik su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp, kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra 1 dilim limon yada 4-5 damla limon suyu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Karıştırma kabına yumurta, tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, irmik, antep fıstığı tozu, sıvı yağı, hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
Karışıma azar azar un ek edelim, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Ben tam 3 su bardağı un kullandım. Markadan markaya değişiklik gösterebilir.
Hamura dilediğiniz üzere hal verip, antep fıstığı ile süsleyip fırına verelim.
Bu ölçülerle 32 adet çıktı.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Üzerinin kızarmaması gerekiyor orta ara denetim ederek kızarmaya başlayınca fırından çıkaralım.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.
Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Benzer konular

T
  • Soru
Fıstıkpare Tanımı İçin Materyaller Yarım paket tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı pudra şekeri Yarım çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1,5 çay bardağı toz antep fıstığı 1,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
theking
T
T
  • Soru
Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler Ağızda eriyen nefis lezzette bir tatlı oluyor.mutkaka deneyin. 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında) 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı toz fıstık 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
theking
T
T
  • Soru
Fıstıkpare (Tiryakisi Olacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 2.5 su bardağı su 5-6 damla limon Hamuru için 125 gr margarin (Oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1 çay bardağı toz fıstık Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
theking
T
T
  • Soru
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1-1,5 çay bardağı toz antep fıstığı Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2-2,5 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
theking
T
T
  • Soru
Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket margarin 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı fıstık tozu 1 paket kabartma tozu 2.5 su bardağı un Şerbeti için; 2.5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Limon suyu Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
theking
T
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips