Modoratör
Yeni Üye
Fitness eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?
Sağlık ve spora verilen her geçen gün artarken fitness antrenörlüğü de popüler bir meslek haline geldi. Ayrıca sınavı başarı ile tamamlayanlar fitness antrenörlük belgesi aldıktan sonra spor salonu açmak veya fitness eğitmeni – personal trainer (PT) olmak için yasal yetkiye sahip olmaktadırlar.
Fitness Antrenörü ne iş yapar?
Fitness eğitmeni; özel ya da devlete ait spor salonlarında kişilerin fiziksel yapılarına uygun olarak program hazırlayan ve bu programlar eşliğinde onların vücutlarını daha verimli hale getirebilmesi için sistematik olarak spor aletleri ile çalışmasına yardımcı olan, onları kontrol eden nitelikli kişilere verilen …
Spor hocası ne yapar?
Bireylerin fiziksel yapıları ve sağlık durumlarına uygun şekilde vücutlarını daha verimli hale getirmeleri için çalışır. Antrenman ve egzersizlerde birey veya grupları yönlendirir. Sağlık ve spor merkezleri, fitness salonları, özel eğitim kurumları ve otellerin spor salonlarında çalışma imkanı bulur.
Fitness egitmeni olmak icin ne gerekli?
Fitness egitmeni olmak icin ne gerekli?
Antrenörlük kurslarına katılım için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Özel eğitim firmaları tarafından verilen kurslarda mevcuttur. Fakat daha öncede belirttiğimiz gibi en yetkili kurum ilgili federasyondur. Fitness antrenörlük kursu 2 haftayı kapsayan bir süredir.
Spor hocaları ne kadar maaş alıyor?
Spor hocaları ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Spor Eğitmeni | 2.820 | 4.030
Spor yaptıranlara ne denir?
sanırım özellikle 2009 yılı içerisinde ülkemiz spor salonlarında, fitness merkezlerinde vb. spor yapılan mekanların, yine özellikle yüksek gelir grubuna hitab eden kuruluşlarında türemiş, bir nevi kişisel spor hocası.
Spor hocası olmak için ne yapmak gerekir?
Spor Koçu Nasıl Olunur? Üniversiteler iş birliği ile hazırlanan spor koçluğu sertifika eğitime katılarak spor koçluğu sertifikası alabilirsiniz. Spor koçluğu sertifikası ile spor koçu olabilir spor koçluğu yapabilirsiniz.
Besyo mezunları antrenörlük belgesi nasıl alınır?
a) İlgili spor dalında en az iki dönem eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.