Flava ne demek tip?

Sriracha icinde ne var?

Finansal iyilik hali nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.665
Meslek
Webmaster

Flava ne demek tıp?

Uyluk kemiğini, diz kapağı kemiğine bağlayan yan ve ortadaki bağ.

Lig Flavum ne işe yarar?

En önemli görevi, omurganın dik tutulmasına yardımcı olmaktır. Lig. flavum güçlü bir ligaman olmasına rağmen daha öne tutunması nedeniyle fleksiyona daha az direnç gösterir.
ligamentum interspinale ne demek? Komşu iki processus spinosus'u birbirine bağlayan sarı renkte elastik bağ.
Lig Flavum nerede bulunur?
Ligamentum flavum: Vertebra arkuslarını birleştiren, sağlam, kalın, sarı fibroz bantlardan oluşur. Servikal bölgede en ince, lumbal bölgede en kalındır.
Medulla Ossium Flava ne demek tıp?
Medulla Ossium Flava teriminin tıbbi anlamı; anat. Sarı ilik (içinde yağ dokus olan bu ilik yetişkinlerde uzun kemiklerin diafisinde bulunur).

Ulna nedir?

Dirsek kemiği (İngilizce: Ulna), önkoldaki iki uzun kemikten kısa ve küçük olanıdır. Diğeri radyan kemiğidir. Prizma şeklindedir. Anatomik pozisyonda (örneğin, kollar vücudun yanına salındığında ve avuç içleri öne doğru olduğunda) dirsek kemiği, serçe parmak tarafında kalır ve vücuda en yakın olduğu konumdur.

Lig Nuchae ne demek?

ligamentum nuchae: ligamentum supraspinale'in c7'den (vertebra prominens) occipital kemikteki çıkıntıya uzanan kısmıdır. (ense bağı) başın aşağıya düşmemesi için onu omurgaya bağlayan sarı renkte, elastik yapıda önemli oluşumdur. bu bağ insanda fibroelastik bir membran durumundadır.
Ligamentum longitudinale anterius; oksipital kemiğin baziler parçasından sakrum'a kadar uzanır. Vertebra gövdelerinin ve diskusların ön yüzünü örter. Columna vertebralis'in aşırı ekstensiyonunu önler. Ligamentum longitudinale posterius; membrana tectoria'nın devamı olarak C₂ (axis) gövdesinin arkasından başlar.
Lig Supraspinale ne demek?
Atgillerde ve geviş getirenlerde cidago bölgesinden, etçillerde ilk sırt omuru yakınından sağrı kemiğinin sonuna kadar uzanan bağ.
Lig Longitudinale Anterius nerede?

Substantia Spongiosa ne demek?

Substantia Spongiosa teriminin tıbbi anlamı; anat. Kemik süngerdokusu.

Rubra ne demek tıp?

Lochia Rubra teriminin tıbbi anlamı; Lohusalığın ilk haftasındaki kanla karışık kırmızı renk gösteren loşi.
Radius ön kol bölgesinde bulunan kemiklerden birine verilen isimdir. Radiuslar ön kolda lateral bölümünde yer alır. Ulna ise medial yani serçe parmak bölgesinde bulunmaktadır. anatomik duruş düşünüldüğü zaman radius ön kol kısmında baş parmak bölgesinde yer almaktadır.
Dirsek kemiği ne işe yarar?
Dirsek eklemi kolda bulunan humerus kemiğinin ön kolda bulunan ulna ve radius kemikleri ile birleşmesi ile oluşmaktadır. Ön kolun açma kapama hareketleri ve rotasyonel hareketlerinde görev alır. Ayrıca el bileğinin yakalama kavrama ve boşlukta pozisyonlama gibi fonksiyonel hareketlerini yapmasını sağlar.

Sriracha icinde ne var?

Finansal iyilik hali nedir?

1. Konular

1. 1.283.042
  2. Mesajlar

1. 1.684.505
  3. Kullanıcılar

1. 32.320
  4. Son üye

Geri
Üst Alt