- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Fordist Kapitalizm nedir?
1920'li yılların başında uygulamaya konan yöntem, vasıfsız işçilerin bir üretim bandı oluşturduğu, kitle üretimi ve kitle tüketimi üzerine kurulu bir sistemdir. Her bir işçi üretim bandında çok küçük ve vasıfsız bir işle görevlendirilmiş olup, bütünün (yani üretilen ürünün) ne olduğu konusunda bilgisizdirler.
Fordist ve Post fordist nedir?
Post-Fordizm ve Fordizm Arasındaki Farklar: Fordizm, az sayıda ve belli standartlara dayalı ürünlerin üretimine dayanırken; post-fordizm, ürün çeşitliliğinin artırılmasına dayalıdır. Post-fordizmde üretim kitleye değil, bireye ya da küçük gruplara yönelik olarak yapılır.
Taylorizm hangi krizde ortaya çıktı?
Taylorizm hangi krizde ortaya çıktı?
Yaygın birikim rejiminin krizi, aşırı üretimden kaynaklanan ve tüketim eksikliği olarak ortaya çıkan bir mutlak artı değer krizi olarak tanımlanmaktadır.
Fordist anlayış nedir?
1920 li yılların başlarında ünlü sanayici Henry Ford un öncülüğünde uygulamaya konulan üretim yöntemine Fordizm denir. Fordist üretim yönteminin temelinde "üretim bandı" teknolojisi yatar. Bu yöntemde niteliksiz işçiler, üretim bandı üzerinde akan ürünlere belli parçaları monte eder.
Post fordist yönetim anlayışı nedir?
Post-Fordizm; tüketim taleplerini karşılayabilmek için üretimin esnek bir modelde yerine getirildiği, işgücü ve makineleşmede esnek uzmanlaşmanın sağlandığı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin üretimde yaygın olarak kullanıldığı bir üretim ve birikim rejimidir.
Fordist yaklaşım nedir?
Fordist yaklaşım nedir?
Fordizm Nedir Ekşi Sözlük?
fordizm, temel olarak ikinci dünya savaşı sonrasında kapitalizmin kapsamlı bir dönüşümünü ifade etmektedir. fordist birikim rejiminin özü, yoğun sermaye birikiminde büyük bir genişlemenin sağlanmasıdır. yani, fordizm sadece bir üretim organizasyonu değil aynı zamanda bir sermaye birikim rejimidir.
Taylorizm gerçekten öldü mü?
taylorizm ölmemiştir, evrime uğramıştır, günün koşullarına göre yoruma uğramış ve şekil değiştirmiştir." taylorizm; üretim sürecinde işçinin karar verme yetkisini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yönetim yaklaşımını genel anlamda nitelemek için kullanılan kavramdır.