Modoratör
Yeni Üye
Formal eğitim hangi yasaya bağlıdır?
Türkiye'de eğitim sisteminin örgütlenmesi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile sağlanmaktadır. Bu kanuna göre Türkiye'de eğitim sistemi, örgün ve yaygın olmak üzere iki ana bölümde; örgün ve yaygın eğitim olarak örgütlenmektedir.
Eğitimin amaçladığı insan modeli nasıl olmalıdır?
Eğitimin amaçladığı insan modeli nasıl olmalıdır?
Türk eğitim sisteminin yetiştirmek istediği insan profilinin özellikleri şunlardır: (1) İyi yurttaş ve insan (2) Atatürk ilkelerine, inkılâplarına ve milliyetçiliğine bağlı insan. (3) Milli kültür değerlerini benimsemiş, kültürel kimlik sahibi insan (4) Meslek sahibi insan (5) Yapıcı, yaratıcı ve verimli insan.
Eğitimde hiçbir kişiye aileye zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz hangi ilke?
I – Genellik ve eşitlik: Madde 4 – Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Formel eğitim ne demek?
Formel eğitim ne demek?
Formal Eğitim, belirli bir program çerçevesinde ilerleyen, planlı bir eğitim sürecidir. Verilen eğitimin sonunda kazanılması gereken hedefler daha önceden belirlenmiş ve plan programda yazılmıştır. Formal Eğitim profesyonel kişiler tarafından verilmektedir.
Formal eğitim kaça ayrılır?
Formal eğitim de kendi içerisinde örgün ve yaygın eğitim olmak üzere ikiye ayrılır.
Eğitimin bireyler yönünden en üst amacı nedir?
Eğitimin bireyler yönünden en üst amacı nedir?
Eğitim sistemimiz de toplumsal sürekliliğimizi sağlamak için, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, iyi yurttaş ve insan, milli kültür değerlerini benimsemiş ve kültürel kimlik sahibi, meslek sahibi, yapıcı, yaratıcı ve verimli insan tipi yetiştirmeyi hedeflemektedir.
1739 sayılı kanuna göre milli eğitimin temel ilkeleri nelerdir?
1. Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
Hiçbir kişiye zümreye ve aileye ayrıcalık tanınmaması hangi ilkedir?
Hiçbir kişiye zümreye ve aileye ayrıcalık tanınmaması hangi ilkedir?
Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı savılmaz. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Formal eğitim nedir örnekler?
Formal eğitim profesyonel kişiler tarafından verilir. Örneğin okullarda formal eğitim, 4 yıllık eğitim fakültelerinden mezun olan ya da 4 yıllık diğer fakültelerden mezun olup daha sonrasında formasyon alan öğretmenler tarafından verilir. Formal eğitimde olumlu davranışlar kazandırmak esastır.
Formel ve informel eğitim ne demek?
Formel ve informel eğitim ne demek?
Formal eğitim bugün çeşitli eğitim kurumlarında uygulanan standart eğitim yöntemlerini kapsarken informal eğitimin yeri, zamanı ya da eğitmeni belli değildir. İnformal eğitim bu nedenle hayat boyu sürebileceği gibi herhangi bir arkadaş ya da iş ortamında, ev ortamında ya da iş yerinde gerçekleşebilmektedir.