S
SoruCevap
Guest
Formasyon Veren Üniversiteler Nelerdir 2022? Öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyenler için formasyon eğitimi büyük önem taşımaktadır. Türkiye'de birçok üniversite formasyon programı sunmaktadır. 2022 yılında formasyon veren üniversiteler arasında Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi gibi köklü ve tanınmış üniversiteler yer almaktadır. Bu üniversitelerin formasyon programları, öğrencilere teorik ve pratik eğitim imkanı sunmaktadır. Formasyon eğitimi alan öğrenciler, mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğini icra edebilirler. Formasyon veren üniversiteler, öğretmen adaylarının ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamaktadır. Bu sayede, nitelikli öğretmenler yetiştirilerek eğitim kalitesi artırılmaktadır.
İçindekiler
Formasyon programı, öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim veren üniversitelerde sunulan bir programdır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, öğretmenlik mesleğine yönelik yeterlilik kazanmış olurlar. 2022 yılında formasyon veren üniversiteler arasında şunlar bulunmaktadır:
1. Boğaziçi Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı sunmaktadır.
2. Hacettepe Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
3. Ankara Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
4. Gazi Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
5. İstanbul Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
6. Ege Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
7. Dokuz Eylül Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
8. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
9. Atatürk Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
10. İnönü Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
11. Kocaeli Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
12. Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
13. Adnan Menderes Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
14. Trakya Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
15. Pamukkale Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
16. Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
17. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
18. Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
19. Çukurova Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
Formasyon veren üniversiteler, öğretmen adaylarına pedagojik formasyon eğitimi sunarak öğretmenlik mesleğine hazırlamaktadır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, pedagojik formasyon sertifikası alır ve öğretmenlik mesleğine atanma hakkı kazanır. Her bir üniversitenin formasyon programıyla ilgili detaylı bilgilere ilgili üniversitelerin resmi web sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Gazi Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
İçindekiler
Formasyon Veren Üniversiteler Nelerdir 2022?
Formasyon programı, öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim veren üniversitelerde sunulan bir programdır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, öğretmenlik mesleğine yönelik yeterlilik kazanmış olurlar. 2022 yılında formasyon veren üniversiteler arasında şunlar bulunmaktadır:
1. Boğaziçi Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı sunmaktadır.
2. Hacettepe Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
3. Ankara Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
4. Gazi Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
5. İstanbul Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
6. Ege Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
7. Dokuz Eylül Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
8. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
9. Atatürk Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
10. İnönü Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
11. Kocaeli Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
12. Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
13. Adnan Menderes Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
14. Trakya Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi verilmektedir.
15. Pamukkale Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon programı bulunmaktadır.
16. Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi sunulmaktadır.
17. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı mevcuttur.
18. Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Eğitim Fakültesi bünyesinde formasyon eğitimi verilmektedir.
19. Çukurova Üniversitesi: Eğitim Fakültesi'nde formasyon programı sunulmaktadır.
Formasyon veren üniversiteler, öğretmen adaylarına pedagojik formasyon eğitimi sunarak öğretmenlik mesleğine hazırlamaktadır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, pedagojik formasyon sertifikası alır ve öğretmenlik mesleğine atanma hakkı kazanır. Her bir üniversitenin formasyon programıyla ilgili detaylı bilgilere ilgili üniversitelerin resmi web sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Formasyon Veren Üniversiteler Nelerdir 2022?
Formasyon veren üniversiteler 2022: |
Boğaziçi Üniversitesi |
İstanbul Üniversitesi |
Ankara Üniversitesi |
Hacettepe Üniversitesi |
Gazi Üniversitesi |
Gazi Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi