Modoratör
Yeni Üye
Fransız çıtırı nedir?
Fransız bisküvisi çıtırtısı. Ezilmiş fransız 'gauffres dentelles'ten oluşan bu çıtır karışım, pralinlerinize ve gianduja'larınıza hafif bir çıtırlık eklemeye hazırdır. Ayrıca bonbonlara, hamur işlerine ve tatlılara çıtır bir iç sağlamak için temperlenmiş çikolata ile karıştırabilirsiniz.
Petit beurre hangi ülkenin?
Petit beurre hangi ülkenin?
Doğu kökene sahip şekerlemeci, fırıncı ve un üreticisi olan Roman Lefêvre ve eşi Utile ile birlikte Fransa'ya yerleşmişler ve Quai de la Fosse'de ilk 'petit beurre' bisküvisini üretmişlerdir.
Pailleté Feuilletine ne demek?
Pailleté Feuilletine ne demek?
Orijinal Fransız bisküvisi çıtırtısı. Ezilmiş orijinal Fransız 'gauffres dentelles'ten oluşan bu çıtır karışım, pralinlerinize ve gianduja'larınıza hafif bir çıtırlık eklemeye hazırdır.
Oreo israil malı mi?
Oreo , ilk olarak 1912'de Amerika'da üretilmeye başladı. Bugün 12 farklı ülkede üretimi yapılıyor ve onlarca ülkede satışta. Mondelez İnternational firmasının bir markası. Sözkonusu firma Milka, Jacobs, Cadbury gibi markaların da sahibi.
Oreo hangi firmaya ait?
Oreo hangi firmaya ait?
Oreo arasında tatlı bir krem dolusu olan iki çikolata gofretinden oluşan ve (1974'ten itibaren) "Çikolatalı Sandviç Çerezler" olarak pazarlanan bir sandviç bisküvidir. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan versiyon Mondelēz International'ın Nabisco bölümü tarafından yapılmıştır.
Petit beurre hangi dil?
Petit beurre hangi dil?
Fransızca petit-beurre "bir tür bisküvi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca petit "küçük" ve Fransızca beurre "tereyağı" sözcüklerinin bileşiğidir.
Petit beurre kimdir?
Hepimizin hayatımızda birkez de olsa tükettiği bu bisküvileri Doğu kökenli şekerlemeci, fırıncı ve un üreticisi Roman Lefêvre , eşi Utile ile birlikte Fransa'nın Nantes kentine yerleştiler ve Quai de la Fosse 'de ilk "petit beurre" bisküvisini ürettiler.
Milk Feuilletine ne demek?
Milk Feuilletine ne demek?
Feuilletine ince, şekerli bulamaçlardan yapılan çıtır bir akıtmadır. Krep birkaç dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Serinlerken, berraklaşıyorlar. Fransızcada, bu çıtır krepler crêpes gavottes veya crêpes dentelles olarak adlandırılır; ama küçük parçalara ayrıldığında, feuilletine dönüşürler.