Modoratör
Efsanevi Üye
Fren yağı nereden kaçırır?
Fren sistemindeki borularda ya da hortumlarda çatlak ya da yırtık varsa yağ buradan sızar. Fren ana merkez silindirinde hidrolik yağı kaçağı olabilir. Yine fren sistemindeki bağlantı noktaları gevşemişse buralardan yağ sızabilir. Tekerlek fren silindiri ya da balatalar aşınmış olabilir.
Fren hidrolik yağı yerine ne kullanılır?
Fren hidrolik yağı yerine ne kullanılır?
Ben de bir zamanlar fren hidrolik haznesine su koymuştum. Sadece balata eridi. sıkıntı çıkar hocam. komple fren hidrolik yağını boşaltıp dot3 veya dot4 fren hidroliği koyun. dot3 yerine dot4 kullanabilirsiniz.
Fren hidrolik yağı ilave edilir mi?
Fren hidrolik yağı ilave edilir mi?
fren hidroliği koymak içinde ustaya gidecekseniz araba kullanmayın. kapağı açıp dökeceksin olay bundan ibaret. Aracınız için uygun olan hidroliği ya da muadilini temin ettiyseniz siz koyabilirsiniz. Ancak bu sıvının belirli periyotlarla değişmesi gerekir ki bu da, sistemin uzun süre sorunsuz çalışması için şarttır.
Direksiyon yağı neden akar?
Bunlardan en bilindiği direksiyon kutusunun suya maruz kalmasıdır. Aracın körüklerden su alması yağ kaçağından farklı bir çok arızaya da sebebiyet verir. Bunun yanında sürtünmeleri önlemek için kullanılan keçe ve contalardan meydana gelen aşınmalar ve aracın hor kullanımı da direksiyon yağ kaçağının sebeplerindendir.
Direksiyon ve fren hidroliği aynı mı?
Direksiyon ve fren hidroliği aynı mı?
İkiside hidrolik fakat katkıları farklı diye biliyorum yani iki yağda farklı fren ayrı direksiyon ayrı. Direksiyon ATF olur genelde, frenler DOT (3, 4, 5). Yalnız Citroen ve birkaç otomobil markası daha frenlerde mineral yağ kullanıyor. Direksiyon ATF olur genelde, frenler DOT (3, 4, 5).
Fren hidrolik yağı nasıl eklenir?
Fren hidrolik yağı nasıl eklenir?
Deponun kapağını açın ve içindeki eski fren hidroliğini bir vakum pompası yardımı ile çekin ve daha sonra deponun içine yeni fren hidroliğini koyun. ( Not: vakum pompanız yoksa tekerleklerden eski hidroliği attıkça fren hidrolik deposuna yeni yağı ilave edeceksiniz. bu işlemi defalarca yapmaya devam edeceksiniz. )
Direksiyon yağ kaçırıyor ne olur?
Direksiyon pompanızdan yağ kaçırması, akan yağın kayışa akmasına ve aynı zamanda yağ sebebiyle kayışın yumuşayarak kopmasına neden olabilir. Kayış kopması durumunda aracınızın şarj / marş sistemi devre dışı kalacaktır.