Son Konular

Funda Arar Biyografi

Credits
1.241.641
1975 yılında Ankara 'da doğdu Ilk öğrenimini Ankara 'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi sebebiyle Muğla ve Adapazarı 'nda tamamladı
Müziğe olan ilgisi ve yeteneği minik yaşlarda ayrım edilen Funda Arar, ilkokul 3 sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını birincil 5 'in içine girerek kazandı Okulu bitirdikten daha sonra iki sene her tarafında müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı
2000 yılı Mart ayında gürültüsüz sakin görünümlü hazin gencecik bir kız üstünde siyah bir manto güvercinler arasında " sokaktayım yetim bir cadde ortasında yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum yolumun karanlığa karışan noktasında sözde beni bekleyen bir düş görüyorum diye haykırıyordu Necip Fazıl Kısakürek 'in şiiri "Kaldırımlar şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar 'ı bu şarkıyla tanımıştı Kuvvetli sesi artist yorumuyla dikkatleri çekmişti
Bu acıklı şarkının arkasında Funda Arar "Aysel le bizi 1950 'li yıllara götürdü O yılların atmosferinde ustaca Tango yapıyordu Ardından "Sonu Yok Bu Aşkın ile Funda Arar bu kere bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı Ilk kliplenen şarkı "Sevgiliye oldu bu albümde "Sevgiliye albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar 'ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk egzersiz olmasıydı Sözleri ve Müziği Funda Arar 'a ait "Seni Düşünürüm ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi
Funda Arar ın 2002 Mart 'ında ikinci solo albümü Alagül 'ü müzik severlerin beğenisine sundu Bu albümünden ' 'Alagül ' ' ' 'Seninim ' ' ' 'Şayet Bir Gün ' ' 'Arapsaçı ' ' ve Affetşarkılarına klip çekildi
Bu albüm ile birlikte 2002 ve 2003 yılında Üniversitelerin Bahar şenlikleri, festivaller ve bayi toplantıları taşıyan yoğun bir konser dizisi gerçekleştirdi
Magazin Gazetecileri Derneği 'nden 2002 yılında Kıraç ile birlikte yaptığı Sevgiliye albümü dolayısıyla en iyi çıkış yapan sanatkâr ödülü aldı
2003 yılının ekim ayında üçüncü solo "Sevda Yanığı albümü ile dinleyenlerine ulaştı Bu albümüyle hayran kitlesini çoğaltan usta, müzik dünyasında daimi olduğunu bir kez daha kanıtladı Bu albümü ile Bağımsızlık gazetesi 31 Altın Kelebek yarışmasında en iyi çıkışı yapan sanatçı ödülünü aldı
Funda Arar Resimleri
*

Funda Arar, 1975 yılında Ankara'da doğmuş ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini babasının görevi sebebiyle Ankara, Muğla ve Adapazarı gibi farklı yerlerde tamamlamıştır. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başlamıştır. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sınavını birincilikle kazanmıştır. Okulu bitirdikten sonra müzik öğretmenliği ve sahne çalışmaları yapmıştır.

Funda Arar, 2000 yılının Mart ayında "Kaldırımlar" şarkısı ile müzik dünyasına adım atmıştır. Bu şarkı ile Türkiye'de tanınmış ve beğeni toplamıştır. Daha sonra "Aysel" ve "Sonu Yok Bu Aşkın" gibi şarkılarla kariyerine devam etmiş ve 2001 yılında Kıraç ile düet albümü yapmıştır. "Sevgiliye" şarkısı bu albümde dikkat çekmiş ve geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Funda Arar, 2002 yılında ikinci solo albümü "Alagül"ü çıkarmıştır ve bu albüm ile birçok konser gerçekleştirmiştir.

2003 yılında "Sevda Yanığı" adlı üçüncü solo albümü ile dinleyicilerine ulaşan Funda Arar, hayran kitlesini genişletmiş ve müzik dünyasındaki başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu albümüyle Bağımsızlık gazetesi tarafından 31. Altın Kelebek ödüllerinde en iyi çıkış yapan sanatçı seçilmiştir.

Funda Arar, müzik kariyeri boyunca birçok başarılı şarkıya imza atmış ve geniş kitlelerin sevgisini kazanmış bir sanatçıdır. Yaptığı düetler, solo çalışmaları ve müzikal başarıları ile Türk pop müziğinde önemli bir yer edinmiştir.

Fatoş Seğmen Biyografi

Gönül Yazar Biyografi