haberci
Efsanevi Üye

Galatasaray Futbol Takımı, 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste 3. ve toplamda 25. kez şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.
Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluğuna özel olarak hazırlanan hatıra parası, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 2 bin 250 liradan satışa sunulacak. Sanatçı Birsen Kendirci'nin özgün tasarımıyla hayata geçirilen bu özel para, 925 ayar gümüşten üretildi. 38,61 milimetre çapında ve 31,10 gram ağırlığında olan paranın bir yüzünde kükreyen aslan figürü ve "Galatasaray" yazısı, diğer yüzünde ise 5 yıldızlı Galatasaray logosu yer alıyor.
Üretim süreci tarafından görüntülenen hatıra para için Darphane Dairesi Başkanı Şenol Yıldız, "Galatasaray'ın 25. şampiyonluğunu ve 5. yıldızını temsil eden bu özel parayı üretmekten büyük mutluluk duyduk. Tasarım sürecinden üretim aşamasına kadar yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Gümüş malzeme ve özel tasarımıyla bu para, koleksiyonerler için büyük bir değer taşıyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Hatıra paranın sadece 5 bin adet basılacağını belirten Yıldız, bu özel parçaların sınırlı sayıda olmasının koleksiyonerler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. İlk etapta 2 bin adet paranın satışa sunulacağını ve bunun yüzde 30'unun online platformlardan, geri kalanının ise fiziksel mağazalardan temin edilebileceğini belirtti.
Tasarıma imza atan sanatçı Birsen Kendirci ise Galatasaray taraftarı olmanın verdiği coşkuyla bu özel projeyi gerçekleştirdiğini ifade etti. Kendirci, "Aslan figürüyle gücü simgelemek ve 25. şampiyonluğu vurgulamak istedik. Tasarım sürecinde Galatasaray'a olan sevgim ve heyecanım beni motive etti. Bu hatıra para, taraftarlık duygusunu en içten şekilde yansıtıyor." şeklinde konuştu.
Son olarak hatıra paranın sertifikasında adının yer alacak olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Kendirci, "Herkesin koleksiyonunda yer almasını dilediğim bu özel parça, benim için de büyük bir anlam taşıyor. Galatasaray'a ve taraftarlarına hayırlı olsun." dedi.