Modoratör
Yeni Üye
Garam Masala türkçesi ne demek?
Garam masala kelime olarak "Acı baharat karışımı" demektir.
Garam masala baharatı nerelerde kullanılır?
Garam masala baharatı nerelerde kullanılır?
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.
Garam Masala nasıl yapılır?
Garam Masala (Hint Baharatı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Toz zencefil ve kakule hariç bütün baharatları bir tavada iyice kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz baharatlar soğuyunca toz zencefil ve yeşil kabuklarından ayırdığımız siyah kakulelerimizi de atıp değirmende iyice dövüyoruz.
- Baratımız kullanıma hazır.
Garam Masala nerede bulunur?
Garam Masala nerede bulunur?
Garam Masala, baharatın cennet köşelerinden olan Hindistan ve Güney Asya'da en çok kullanılan baharat karışımlarından biridir.
Garam Masala hangi baharatlar var?
Garam Masala baharatının içerisinde; kişniş, kırık karabiber, kakule, tarçın, kalonji, kara kimyon, karanfil, zencefil, bebe cevizi gibi çeşitler bulunuyor.
Dukka nasıl yapılır?
Dukka nasıl yapılır?
- Fındık, badem ve ayçiçeği tohumlarını bir tavada hafifçe kavurun (üç dakika kadar).
- Aynı tavada, rezene, kimyon, kişniş tohumlarını ve beyaz susamı da kısık ateşte yavaşça kavurun.
- Sadece birkaç kez kısa kısa basarak çekin.
- Son olarak karabiber, tuz, çörek otu ve kırmızı biberi ekleyin.
- Sıkı kapaklı bir kavanoza koyun.
Masala içinde ne var?
Masala sosu nasıl yapılır?
Masala sosu nasıl yapılır?
Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını alın. Malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın. Sarımsağı ezin ve ardından yoğurtlu karışımın içerisine zencefil ve sarımsak ekleyin, karıştırın. Hazırladığınız baharat karışımından 1 yemek kaşığı kadar ilave edin.