Garanti Bankası ortakları kimlerdir?
Garanti Bankası'nın sahibi, bankayı satın alan İspanyol bankacılık devi BBVA'dır. BBVA öncesi dönemden de bahsetmek gerekirse, banka Koç ve Sabancı grubunundu. Daha öncesinde ise Vehbi Koç ve arkadaşları Mahmut Nedim İrengün, Halil Naci Mıhçıoğlu bankayı kuruyorlar.
Garanti Bankası sahibi nereli?
Vehbi Koç hisselerini ve Sabancı'nın hisselerini Doğuş Grubu satın almıştır. Yakın zamanda ise Garanti Bankası'nın I,85'ini İspanya uyruklu BBVA şirketi satın almıştır. P hissesi ise halka açıktır. Garanti Bankası Türk-İspanyol ortaklığı olarak gözükse de aslında tamamı İspanyolların elindedir.
Recep Baştug kimdir?
Recep Baştug kimdir?
Kısa bir müddet özel bir firmada Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, 1 Eylül 2019 itibarıyla Garanti BBVA Genel Müdürlüğü görevine ve Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Recep Baştuğ, aynı zamanda Garanti BBVA Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
Garanti Türk bankası mı?
Garanti, 1997 yılında, internet ve telefon bankacılığını bir arada sunan ilk Türk bankası oldu. Ayrıca, aynı yıl, Türkiye'nin gerçek zamanlı online hizmet sunan ilk çok şubeli özel bankası oldu.
Garanti Bankası neden BBVA oldu?
Burak Arzova, ucuzlaması dolayısıyla Garanti Bankası'nı satın almak adına BBVA için uygun bir zaman olduğunu aktarıyor. BBVA'nın bu hamlesini tamamen ticari bir karar olarak değerlendiren Arzova, "Avrupa'nın ve dünyanın kalanında kârlılıklar çok düşük.
Hangi banka satıldı?
Hangi banka satıldı?
Banka, Garanti Bankası'nın yüzde 24,89'luk hissesini 2010 yılında 5,8 milyar dolara satın aldı, GE hissesiyle payını yüzde 25,01'e artırdı. Doğuş Grubu'nun Garanti'deki yüzde 14,89 payını da yaklaşık 2 milyar Euro'ya almak için anlaştı.
Garanti Bankası Genel Müdürü nereli?
Garanti BBVA
Slogan | Geleceğin fırsatları sizinle
Kuruluş | 21 Haziran 1946)
Genel merkezi | 884 şube, Beşiktaş, İstanbul , Türkiye
Kilit kişiler | Recep Baştuğ (Genel Müdür) Süleyman Sözen (Yönetim Kurulu Başkanı)
Gelir | 42 Milyar ₺ (2019)
Cemal Onaran kimdir?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Cemal Onaran, 1990 yılında Garanti Bankası'nın Teftiş Kurulu'nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 2000-2007 yılları arasında Garanti Bankası'nın İstanbul'daki çeşitli bölge müdürlüklerinde Bölge Müdürü olarak görev aldı.
Hangi banka kime ait?
Hangi banka kime ait?
Hangi Banka Kimin? Türkiye'de bulunan 26 mevduat bankasının üçü (Ziraat, Halk Bankası ve Vakıfbank) devlet bankası, ikisi (İş Bankası, Akbank) Türk sermayedarların elinde, diğer 21 banka yabancılarla ortak veya yabancılar hisselerin tamamına sahip.