<
Modoratör
Yeni Üye
Garson müşteri diyalogları nasıl olmalı?
Müşteriyle güzel Türkçeyle konuşulmalı, mesafe korunmalı. Ne çok soğuk ne de laubali olunmalı. Müşteriye "Siz" diye hitap edilmeli. Müşteriler, sıcak bir selamlamayla karşılanmalı.
Garsonluk için ne gerekli?
Garsonluk için ne gerekli?
Garsonlarda bulunması gereken özellikler;
- uzun süre ayakta çalışabilecek kadar bedence sağlam ve dayanıklı olmak,
- dışa dönük olmak,
- insanlarla iyi iletişim kurabilmek,
- insanların istek ve duygularını anlayabilmek,
- güler yüzlü ve saygılı olmak,
- başkalarını ikna edebilmek,
- sabırlı olmak,
Garson servis nasıl yapılır?
Garson servis nasıl yapılır?
Servisi misafirlerin sağından ve sağ elle yapın. Misafirin önünde eğilmeyin. Saat yönünde servis yapın. Boşları da sağ taraftan, sağ elle toplayın.
Şef garson ne demek?
Lokanta ve kafe gibi işletmelerde müşterilerin verdiği siparişleri getiren garsonlara alakart garson denir. Lüks işletmelerde çalışan ve müşterileri karşılayan garsonlara şef garson denir.
Garsonluk nasıl bir iştir?
Garsonluk nasıl bir iştir?
Garsonluk basitçe yemek ve ikram servisi yapan kimse şeklinde özetlenebilir. İşletmelere gelen müşteriler garsonlar aracılığıyla siparişlerini verirler ve alırlar. Dolayısıyla bir garsonun hem ikili ilişkiler konusunda hem de getir götür işlerinde son derece iyi olması gerekir.
Komi nasıl olunur?
Komi nasıl olunur?
Komi Nasıl Olunur? Komi olmak adına iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki sürekli olarak ele alınan usta-çırak ilişkisi arasında konuyu en iyi şekilde anlamaktan geçer. Aynı zamanda 2 yıllık eğitim üzerinden Turizm ve Otelcilik ile gastronomi bölümleri üzerinden mezun olunabilir.
Garsonlar günde kaç saat çalışır?
Restoranlarda çalışan garson,komilerin iş hukukundaki hakları kapsamında haftada 45 saat çalışır. Garsonun haftada 45 saatten fazla çalışması halinde saat başına % 50 zamlı kısmını fazla mesai alacağı davası açarak alma hakları vardır. Bu alacaklarda zamanaşımı süresi 5 yıldır.
Masaya servis nasıl yapılır?
Masaya servis nasıl yapılır?
Yemek servisi için masaya servis takımları bıçak, kaşık ve bardaklar sağda, çatal, ekmek tabağı ve tereyağı bıçağı solda, sağ ve soldaki malzemeler arasında servis edilecek yemeğin konulacağı tabaktan birer parmak boşluk bırakacak, masadan dışarıya taşmayacak şekilde bütün servis takımları birbirlerine paralel olarak …
Komi mi garson mu?
Komi mi garson mu?
Komi, restoran ve otellerde görev yapan, servis öncesi ve sonrasında servis elemanlarına yardım eden kişilere denmektedir. Yani garson ile birlikte çalışan ve servis yapma sürecinde garsona yardımcı olan restoran ve otel personeli komidir.