Modoratör
New member
GATA doktorları asker mi?
Gülhane'den mezun olan öğrenciler askeri tabip olarak kabul edilmelerine karşın mezuniyet sonrası GATA'da 1 yıl askeri tabiplik eğitimi alıp sonra göreve başlamaktaydılar. Ayrıca MSB ihtiyaca binaen sivil tıp fakültesi mezunlarından askeri tabip alımlarına devam etmiştir.GATA Tıp Fakültesi kapatıldı mı?
Gülhane Askeri Tıp Akademisine bağlı yükseköğretim birimleri; bütün hak ve yükümlülükleri, alacak ve borçları, sözleşme ve taahhütleri, taşınırları ve taşıtlarıyla birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildi.Askeri Tıp kaç puan?
Askeri Tıp kaç puan?GATA Gülhane Askeri Tıp Akademisi 2016 2017 Taban Puanları Başarı Sıralaması
ÜNİVERSİTE ADI | BÖLÜMÜN ADI | TABAN PUAN
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Askeri Tıp Fakültesi (Erkek) | 425,32815
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Askeri Tıp Fakültesi (Kız) | 453,20657
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Hemşirelik Yüksekokulu (Erkek) | 289,96646
Askeri doktor tusa girebilir mi?
Askeri doktor tusa girebilir mi?Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nden, Tıpta Uzmanlık Sınavı'na giren askeri doktorlara müjdeli haber geldi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararına göre, artık askeri doktorların TUS'a girmeden önce "son iki yıldır olumsuz sicil almamak" koşulu ortadan kalktı.
Doktorlara askerlik var mi?
Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak.Asker öğretmenler ne kadar maaş alır?
Asker öğretmenler, asteğmenlere verilen bütün mali haklarından yararlanırlar. 2020 Asteğmen maaşı görev yeri değişmekle birlikte 6-7 bin TL'dir.Sağlık taraması, spor testleri ve mülakatları geçen sivil tabipler GATA'da 1 yıl askeri tabiplik eğitimi aldıktan sonra askeri tabip olmuşlardır. 31 Temmuz 2016 tarihli 699 sayılı KHK ile Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiş ve Sağlık Bakanlığına geçmiştir.
Askerî tıp mezunları nerede çalışıyor?
Askerî tıp mezunları nerede çalışıyor?Mezuniyet sonrası haklar Uzman ve pratisyen tabipler, TSK'nin uzman ve pratisyen tabip kadro görev yerlerinde istihdam edilecek ve TSK ihtiyacına binaen, Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinin akademik kadrolarında görev almaları sağlanacak.
Askerî tıp kaç bin?
Askerî tıp kaç bin?Düzenlemeye göre, GATF'ye askeri liseler ile her yıl TSK Sağlık Komutanlığınca belirlenen ve Genelkurmay Başkanlığınca onaylanan sivil liselerden ve yatay geçişle diğer tıp fakültelerinden gerekli şartları taşıyan öğrenciler alınabilecek.
Tıpta uzmanlık sınavını kazanmak şartı ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimi alabilmektedir. Uzman doktor olduktan sonra sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde çalışmaktadır.
Askerî tıp hangi üniversitelerde var?
Askerî tıp hangi üniversitelerde var?GATA Gülhane Askeri Tıp Akademisi 2016 2017 Taban Puanları Başarı Sıralaması
ÜNİVERSİTE ADI | BÖLÜMÜN ADI | BAŞARI SIRASI*
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Askeri Tıp Fakültesi (Erkek) | 22.100
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Askeri Tıp Fakültesi (Kız) | 11.300
Gülhane Askeri Tıp Akademisi | Hemşirelik Yüksekokulu (Erkek) | 127.000
Askerî tıp fakültesi var mı?
Askerî tıp fakültesi var mı?Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri hekim ihtiyacını karşılamak üzere yeni eğitim öğretim yılında tıp fakültelerinin ara sınıflarından yatay geçişle 250 öğrenci alacak.