Gazete haberi nasıl kaldırılır?
İnternetten Haber Ve İçerik Kaldırma Davası ile ilgili dava süreci başlatmak için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulunabilirsiniz ve bundan önce sitenin yer ve içerik sağlayıcısıyla irtibata geçip ilgili görüntü, video, ses gibi kayıtları kaldırmasını isteyebilirsiniz.
Yalan haber nasıl kaldırılır?
Yalan haber nasıl kaldırılır?
İşte bu durumda mağdur olduğunu iddia eden kişinin Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak internetteki ilgili haberin kaldırılmasını talep edebilme hakkına sahiptir. Bu hakka, internetten haber kaldırma işlemi ya da internetten haber sildirme işlemi de denilmektedir.
Erişim yasağı nasıl alınır?
Erişim yasağı nasıl alınır?
Soruşturma evresinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısı tarafından da içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verilebilir. Bu durumda Cumhuriyet savcısı kararını 24 içinde hakimin onayına sunar ve hakim, kararını en geç 24 saat içinde verir.
Google haberleri nasıl açılır?
Google Haberler ana sayfaya nasıl eklenir? (Android)
- Adım #1: Google Haberler mobil uygulamasını indirin.
- Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Kaynaklarınızı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
- Adım #4: Ana sayfa üzerine dokunun ve parmağınızı basılı tutun.
- Adım #5: Widget sayfasını açın.
Yalan haber tazminat davası nasıl açılır?
Yalan haber tazminat davası nasıl açılır?
Gazetede çıkan bir haber için düzeltme ve cevap hakkını kullanmak için öncelikle yazı işleri müdürüne başvuru şartı vardır. Bu yerine getirilmeden Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapamazsınız. Oysaki internette çıkan bir haber için direk Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapabilirsiniz.
Google'da nasıl haber yapılır?
Google'da nasıl haber yapılır?
Sitenizin Google News algoritmaları tarafından tanınması ve sitenizdeki makalelerin haber bölümünde yer alabilmesi için önce sitenizi Google News'e göndermeniz gerekir. Bununla birlikte, rekabetin yüksek olması nedeniyle, haber siteleri ve makaleleri Google tarafından iletilen belirli yönergelere uymak zorundadır.