Gaziantep Universitesinde Hangi Bolumler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Gaziantep Üniversitesi'nde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde yer alan fakülteler arasında mühendislik, tıp, iktisadi ve idari bilimler, fen-edebiyat, güzel sanatlar ve spor bilimleri yer almaktadır. Mühendislik bölümleri arasında elektrik, makine, inşaat ve endüstri mühendisliği gibi seçenekler bulunurken, tıp fakültesi bünyesinde dahiliye, cerrahi, pediatri ve kadın doğum bölümleri yer almaktadır. İktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde işletme, ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi bölümler mevcuttur. Fen-edebiyat fakültesinde ise matematik, fizik, kimya, biyoloji ve tarih gibi bölümler bulunmaktadır. Güzel sanatlar ve spor bilimleri fakültesi ise resim, müzik, tiyatro, beden eğitimi ve spor bölümleri ile öğrencilere geniş bir yelpaze sunmaktadır.
İçindekiler

Gaziantep Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

Gaziantep Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahip olan birçok fakülte ve bölümü bünyesinde barındırmaktadır. İşte Gaziantep Üniversitesi'nde bulunan bölümlerden bazıları:

1. Mühendislik Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, çeşitli mühendislik alanlarında eğitim veren bir fakültedir. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi bölümlere sahiptir.

2. Tıp Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim veren bir fakültedir. Tıp eğitimi almak isteyen öğrenciler burada eğitim görerek doktor olma yolunda ilerleyebilirler.

3. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bu fakülte, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. İş dünyasında kariyer yapmak isteyen öğrencilere çeşitli olanaklar sunmaktadır.

4. Eğitim Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim veren bir fakültedir. İlköğretim, matematik, fen bilgisi gibi öğretmenlik alanlarında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

5. Fen-Edebiyat Fakültesi

Bu fakülte, sosyal bilimler, fen bilimleri, edebiyat gibi çeşitli disiplinlerde eğitim veren bir fakültedir. Tarih, psikoloji, biyoloji gibi bölümlere sahiptir.

6. Güzel Sanatlar Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, resim, heykel, grafik tasarım gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Sanatla ilgilenen öğrenciler burada kendilerini geliştirme fırsatı bulabilirler.

7. Ziraat Fakültesi

Bu fakülte, tarım, tarımsal ekonomi, peyzaj mimarlığı gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Tarım sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere çeşitli imkanlar sunmaktadır.

8. İletişim Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi, gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo-televizyon gibi iletişim alanlarında eğitim veren bir fakültedir. Medya sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

9. Hukuk Fakültesi

Bu fakülte, hukuk alanında eğitim veren bir fakültedir. Hukuk mesleğine ilgi duyan öğrenciler burada eğitim alarak avukatlık veya hakimlik gibi mesleklerde çalışma imkanı elde edebilirler.

10. Sağlık Bilimleri Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir. Hemşirelik, sağlık yönetimi gibi bölümlere sahiptir.

11. Diş Hekimliği Fakültesi

Bu fakülte, diş hekimliği alanında eğitim veren bir fakültedir. Diş hekimliği mesleğine ilgi duyan öğrenciler burada eğitim görerek diş hekimi olabilirler.

12. Mimarlık Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, mimarlık alanında eğitim veren bir fakültedir. Mimarlık mesleğine ilgi duyan öğrenciler burada eğitim alarak mimar olabilirler.

13. Spor Bilimleri Fakültesi

Bu fakülte, spor bilimleri, beden eğitimi ve spor gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Sporla ilgilenen öğrencilere çeşitli olanaklar sunmaktadır.

14. Fen Bilimleri Enstitüsü

Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, çeşitli fen bilimleri alanlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bir enstitüdür. Kimya, fizik, biyoloji gibi disiplinlerde uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

15. Sosyal Bilimler Enstitüsü

Bu enstitü, sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bir enstitüdür. İşletme, ekonomi, sosyoloji gibi disiplinlerde uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

16. Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, eğitim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bir enstitüdür. Eğitimle ilgili araştırmalar yapmak ve uzmanlaşmak isteyen öğrencilere çeşitli olanaklar sunmaktadır.

17. Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Bu enstitü, sağlık bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bir enstitüdür. Hemşirelik, sağlık yönetimi gibi disiplinlerde uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

18. Fen-Edebiyat Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, sosyal bilimler, fen bilimleri, edebiyat gibi çeşitli disiplinlerde eğitim veren bir fakültedir. Tarih, psikoloji, biyoloji gibi bölümlere sahiptir.

19. İslami İlimler Fakültesi

Bu fakülte, İslami ilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. İslam dini ve kültürüyle ilgili araştırmalar yapmak ve uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik programlar sunmaktadır.

Gaziantep Universitesinde Hangi Bolumler Var?

Gaziantep Üniversitesinde 10 fakülte bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi.

Tıp Fakültesinde tıp eğitimi verilmektedir.
İlahiyat Fakültesinde ilahiyat eğitimi verilmektedir.
Teknoloji Fakültesinde teknoloji alanında eğitim verilmektedir.
Eğitim Fakültesinde öğretmenlik eğitimi verilmektedir.
İletişim Fakültesinde iletişim alanında eğitim verilmektedir.

S

Ordu Üniversitesiʼnde Hangi Bölümler Var?

T

Hangi Unlu Doğum Yapti?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.778
  3. Kullanıcılar

1. 31.384
  4. Son üye

Geri
Üst Alt