haberci
Efsanevi Üye

Gaziantep'te Depozito Yönetim Sistemine Dair Toplantı Gerçekleştirildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın liderliğinde düzenlenen "Depozito Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı" Gaziantep'te gerçekleşti.
Toplantıda, Türkiye Çevre Ajansı, TOBB ve TESK tarafından imzalanan iş birliği protokolü sonucunda hayata geçirilen Depozito Yönetim Sistemi tanıtıldı. Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantı, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Depozito Yönetim Sistemi'nin Gaziantep'te nasıl uygulanacağı, geri dönüşüm oranlarının artırılması, çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve döngüsel ekonomi modeline geçiş sürecinde depozito sisteminin rolü gibi konular ele alındı.
Türkiye Çevre Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Zübeyir Dedeoğlu, sistemin amacını ve hedeflerini paylaşarak Gaziantep'in öncü bir şehir olacağına inandıklarını ifade etti. Depozito sisteminin ilk etapta Mersin, Erzurum, İzmir, Konya, Samsun, Sakarya ve Gaziantep gibi 7 ilde başlatılacağı belirtildi.
Gaziantep Vali Yardımcısı Sedat Sezik, çevre sorunlarının çözümünde yerel ve merkezi yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Depozito Yönetim Sistemi'nin çevreye katkısının yanı sıra ekonomik açıdan da önemli olduğunu belirtti.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Sıfır Atık Projesi'nin gelecek için kritik olduğunu ve geri dönüşüm projelerine artan ihtiyaç üzerine konuştu. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ise sistemin Türkiye genelinde yayılmasını umut etti.
Toplantıda ayrıca Ulusal Depozito Yönetim Sistemi'nin tanıtım videosu gösterildi ve Depozito Yönetim Sistemi Direktörü Halime Sezer sunum yaptı. Program, soru-cevap bölümü ve depozito iade makinesinin uygulamalı olarak tanıtılmasının ardından sona erdi.