Son Konular

"Gaziantep'te Lezzet Dolu Geleceğe Hazırlanan Gençler"

Credits
1.240.660
white.jpg

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde faaliyet gösteren İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (GASMEK) tarafından düzenlenen kurslar sayesinde geleceğin şeflerine ev sahipliği yapıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hayata geçirilen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde kurulan İpekyolu Nurdağı Sosyal Girişimcilik Merkezi, gençlere ve yetişkinlere yönelik mesleki eğitim imkanları sunmaktadır.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle desteklenen merkezde başarılı bir şekilde eğitimleri tamamlayan bireyler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak nitelikli iş gücü olma yolunda ilerlerler ve hem kamuda hem de özel sektörde istihdam edilme fırsatı elde ederler.

Eğitmen Pınar Bakar, yaptığı açıklamada, "Başkanımız Fatma Şahin'in destekleriyle kurslarımıza devam ediyoruz. 20 kişilik sınıflarımızda Gaziantep'in zengin mutfak kültüründen örnekler sunarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte bize destek veren Fatma Şahin başkanımıza, Gaziantep Valiliği'ne, İpekyolu Kalkınma Ajansı'na, GASMEK ve Halk Eğitim Müdürlüğü gibi paydaşlarımıza minnettarız." şeklinde konuştu.

Bakar, kursiyerlerinin Türkiye genelinde birçok otel ve turizm merkezinde görev aldığını ve bu durumun kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Lezzet dolu bir geleceğe hazırlanan gençler, Gaziantep gibi zengin bir gastronomi mirasına sahip bir şehirde harika bir fırsata sahipler. Ancak, bu mirası inovatif bir bakış açısıyla nasıl geliştirebiliriz? Özellikle teknoloji ve bilimle harmanlayarak, sürdürülebilir tarım uygulamalarını ve ileri gıda teknolojilerini nasıl entegre edebiliriz? Sadece geleneksel lezzetleri korumak değil, aynı zamanda geleceğe yönelik yenilikçi adımlar atmak da önemli. Bu konuda ne tür projeler veya girişimler var, bilgisi olan var mı?

Almanya'da Otomotiv Endüstrisi Krizde: Durgunluk Sürüyor

1. Konular

1. 1.281.734
  2. Mesajlar

1. 1.679.968
  3. Kullanıcılar

1. 31.871
  4. Son üye

1. arf
Geri
Üst Alt