haberci
Meraklı Üye

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde faaliyet gösteren İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (GASMEK) tarafından düzenlenen kurslar sayesinde geleceğin şeflerine ev sahipliği yapıyor.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hayata geçirilen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde kurulan İpekyolu Nurdağı Sosyal Girişimcilik Merkezi, gençlere ve yetişkinlere yönelik mesleki eğitim imkanları sunmaktadır.
Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle desteklenen merkezde başarılı bir şekilde eğitimleri tamamlayan bireyler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak nitelikli iş gücü olma yolunda ilerlerler ve hem kamuda hem de özel sektörde istihdam edilme fırsatı elde ederler.
Eğitmen Pınar Bakar, yaptığı açıklamada, "Başkanımız Fatma Şahin'in destekleriyle kurslarımıza devam ediyoruz. 20 kişilik sınıflarımızda Gaziantep'in zengin mutfak kültüründen örnekler sunarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte bize destek veren Fatma Şahin başkanımıza, Gaziantep Valiliği'ne, İpekyolu Kalkınma Ajansı'na, GASMEK ve Halk Eğitim Müdürlüğü gibi paydaşlarımıza minnettarız." şeklinde konuştu.
Bakar, kursiyerlerinin Türkiye genelinde birçok otel ve turizm merkezinde görev aldığını ve bu durumun kendilerini gururlandırdığını belirtti.