haberci
Efsanevi Üye

Gazze Şeridi'nde İsrail tarafından sürdürülen soykırımın 7 Ekim 2023'ten beri devam ettiği iddialarına karşı Aşiret İşleri Yüksek Komitesi tarafından sert bir açıklama geldi. Komite, İsrail'in yardımların Hamas tarafından kontrol edildiği yönündeki iddialarını kesin bir dille yalanladı.
Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gerçekleri çarpıttığı ve bölgede kaos yaratmayı amaçladığı belirtilerek Gazze'deki aşiretlerin bu tür iddiaları reddettiği vurgulandı. Ayrıca, yardımların güvence altında olduğu, doğrudan denetlendiği ve uluslararası kuruluşlar aracılığıyla dağıtıldığı ifade edildi.
Komite, Filistinli grupların iddialarla hiçbir ilişkisinin olmadığını ve yardım dağıtımının aşiretlerin çabalarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. BM Güvenlik Konseyi'ne seslenen Komite, yardımların denetlenmesi ve şeffaf bir şekilde dağıtılması için acil olarak bir heyetin gönderilmesi çağrısında bulundu.
Gazze'de yaşayan 2 milyon Filistinlinin insani yardım ihtiyacını vurgulayan Komite, gelen yardımların bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz olduğunu belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın yönlendirmesiyle insani yardımların Hamas tarafından kontrol edildiği iddiasıyla 48 saat içinde plan yapılması talimatı verilmişti.
Son olarak, İsrail ordusunun Gazze'deki sözde insani yardım dağıtım merkezlerine düzenlediği saldırılar sonucunda 27 Mayıs'tan bu yana 549 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 4 bin 66 kişinin yaralandığı biliniyor.