haberci
Efsanevi Üye

Gazze Yönetimi, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Katz'ın, Hamas'ın yardımları kontrol ettiği yönündeki iddialarını reddetti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu ve Katz'ın asılsız iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Açıklamada, Netanyahu ve Katz'ın Gazze Şeridi'ndeki yardımları kontrol ettiği yönündeki iddialarının kesin bir dille reddedildiği vurgulandı. İddiaların asıl amacının, İsrail'e abluka ve açlık konusunda meşruiyet sağlamak olduğu ifade edildi. Ayrıca, insani yardımların Gazze'ye girişinin engellenmesinin hedeflendiği belirtildi.
Gazze'ye yönelik insani yardım konvoylarının güvenliğini Filistinli aşiretlerin ve ailelerin sağladığı açıklamada belirtildi. Gazze'deki hükümetin ve diğer Filistinli grupların bu konvoylara herhangi bir müdahalesi olmadığı vurgulandı.
Açıklamada, Netanyahu'nun iddialarının "ucuz birer yalan" olduğu ifade edilerek, İsrail'in Gazze'deki durumu daha da kötüleştirmek için bu tür yalanları yaydığı belirtildi. Açlık çeken 2,4 milyondan fazla Filistinliye karşı işlenen suçların altı çizildi.
Netanyahu ve Katz'ın, Hamas'ın insani yardımları kontrol ettiği iddiasıyla 48 saat içinde plan geliştirilmesi talimatını verdiği belirtildi. İsrail ordusunun Gazze'deki insani yardım dağıtım merkezlerine yönelik saldırılarında, 27 Mayıs'tan bu yana 549 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 66 kişi yaralandı.