haberci
Efsanevi Üye

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukasının yarattığı dram devam ediyor. Deyr el-Belah kentinde, 2 Mart'tan bu yana yardım girişine izin verilmeyen bölgede, yetersiz beslenme sebebiyle bir bebek daha hayatını kaybetti. 3 aylık Curi el-Mısri, sıkı ablukanın son kurbanı oldu. Bu trajik olay, Gazze'de açlıktan yaşamını yitiren diğer bebeklerle aynı kervana katıldı.
Curi'nin babası Muhsin el-Mısri, kızlarının mama bulamama nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ablukası sebebiyle bebeklerine gerekli bakımı sağlayamadıklarını belirten baba Muhsin, çaresizliğini şu sözlerle ifade etti: "Kızımın sağlığı çok iyiydi. Tek ihtiyacımız olan mama idi. Hastaneleri dolaştım, ancak bulamadım."
Uluslararası topluma seslenen baba Muhsin, çocukların açlıktan ölmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. İsrail saldırılarının masumları hedef aldığını belirten baba Muhsin, bu durumu kınayarak, "Bu çocuklar suçsuzken öldürülüyor. Bu en acımasız savaş suçlarından biridir" dedi.
Gazze'deki Rantisi ve Nasır hastaneleri daha önce mamaların tükenme tehlikesine dikkat çekmişti. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki çocukların yetersiz beslenme sorununa dikkat çekerek, acil önlemler alınması gerektiğini belirtmişti. Ancak tüm uyarılara rağmen, dün Nasır Hastanesi'nde 5 aylık Nidal ve 10 günlük Kinda adlı bebekler hayatlarını kaybetti. Bu trajedi, Gazze'deki insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.