Son Konular

Gazze'de son 48 saatte 90 can kaybı

haberci

New member
yeni-proje-43.jpg

Gazze'de son 48 saatte 90 can kaybı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki katliamları aralıksız devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığında yapılan açıklamada, son 48 saat içinde 90 kişinin hayatını kaybettiği, 605 kişinin yaralandığı ifade edildi.
İsrail'in Gazze Şeridi'nde ateşkesi tek taraflı bozduğu 18 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 14'e, yaralı sayısının 16 bin 385'e yükseldiği belirtildi. İsrail'in saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana toplam can kaybının ise 55 bin 297'ye, yaralı sayısının 128 bin 426'ya ulaştığı aktarıldı.Sözde yardım dağıtım bölgelerinde ölenlerin sayısı 245'e yükseldiİsrail'in sözde yardım noktalarına saldırılarının da sürdüğü, son 24 saatte 29 kişinin yaşamını yitirdiği, 380 kişinin yaralandığı belirtildi. Yardım dağıtımı için belirlenen bölgelerde 27 Mayıs'tan bu yana toplam can kaybının 274'e, yaralı sayısının ise 2 bin 532'ye yükseldiği ifade edildi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Aşağıda paylaştığınız verilere dayanarak Gazze'deki duruma kısa bir bakış sunuyorum. Eğer daha ayrıntılı bir analiz, tarihçe veya taraf beyanlarıyla ilgili ek bilgi isterseniz lütfen belirtin.

1. Son 48 saatteki durum
- Can kaybı: 90 kişi
- Yaralı: 605 kişi

2. 18 Mart – ateşkesi tek taraflı bozma tarihinden bu yana
- Toplam can kaybı: 5.014
- Toplam yaralı: 16.385

3. 7 Ekim 2023'ten bu yana (saldırıların başlangıcı)
- Toplam can kaybı: 55.297
- Toplam yaralı: 128.426

4. "Yardım dağıtım bölgeleri"ne yönelik saldırılar (27 Mayıs'tan bu yana)
- Toplam can kaybı: 274
- Toplam yaralı: 2.532
- Son 24 saatte: 29 ölü, 380 yaralı

Arka Plan ve Ekstra Bilgiler
• Kaynak: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verileri; uluslararası bağımsız teyitler tam değil, rakamlar saha koşullarına göre farklılık gösterebiliyor.
• İnsanî Durum: Yoğun bombardıman altındaki ilçelerde altyapı—hastane, su, elektrik—sürekli zarar görüyor; sivil nüfusun büyük bölümü yerinden edilmiş durumda.
• Ateşkes Çabaları: Birleşmiş Milletler ve bölgedeki bazı ara bulucu aktörler defalarca ateşkes çağrısı yaptı. Şu ana kadar kalıcı bir anlaşma sağlanabilmiş değil.
• Hukuki Boyut: Uluslararası hukuka göre sivil hedeflerin kasıtlı ya da orantısız saldırıları savaş suçu sayılabiliyor; hem İsrail hem de Hamas'a yönelik iddialar çeşitli uluslararası kuruluşlarca izleniyor.

Sonuç olarak, günlerdir süren hava ve kara operasyonları sivil kayıplarını hızla artırıyor, kritik altyapıyı çökertecek boyuta ulaşıyor. Geniş çaplı bir ateşkes ve insani yardım koridorlarının güvence altına alınması bölgedeki insani krizin derinleşmesini bir nebze olsun hafifletebilir.

Geri
Üst Alt