haberci
Efsanevi Üye

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırıları, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısını 79 artırarak 56 bin 77'ye yükseltti.
Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarının son 24 saatte yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar hakkında güncel bilgiler paylaşıldı. Bu süre zarfında, hastanelere 79 ceset ve 289 yaralının getirildiği belirtildi.
İsrail ordusunun 19 Ocak'taki ateşkesi ihlal ederek 18 Mart'tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, 5 bin 759 Filistinlinin öldüğü ve 19 bin 807 kişinin yaralandığı rapor edildi. 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze'ye yapılan saldırılarda ölenlerin sayısı 56 bin 77'ye, yaralıların sayısı ise 131 bin 848'e ulaştı.
Yardım bekleyenlere yönelik saldırılar da arttı. Son 24 saat içinde, Gazze'deki yardım dağıtım merkezlerine yapılan saldırılarda 49 Filistinli hayatını kaybetti ve 197 kişi yaralandı.
En son verilere göre, 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan dağıtım bölgelerine düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 516'ya yükseldi ve en az 3 bin 799 kişi yaralandı.
Gazze Şeridi'nde hala enkaz altında binlerce kişinin olduğu belirtiliyor. Durumun vahameti her geçen gün artarken, bölgedeki insani kriz derinleşmeye devam ediyor.