Son Konular

Gazze'de Son Saldırılar 56'dan Fazla İnsanın Hayatına Mal Oldu

Credits
1.229.484
white.jpg

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırıları, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısını 79 artırarak 56 bin 77'ye yükseltti.

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarının son 24 saatte yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar hakkında güncel bilgiler paylaşıldı. Bu süre zarfında, hastanelere 79 ceset ve 289 yaralının getirildiği belirtildi.

İsrail ordusunun 19 Ocak'taki ateşkesi ihlal ederek 18 Mart'tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, 5 bin 759 Filistinlinin öldüğü ve 19 bin 807 kişinin yaralandığı rapor edildi. 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze'ye yapılan saldırılarda ölenlerin sayısı 56 bin 77'ye, yaralıların sayısı ise 131 bin 848'e ulaştı.

Yardım bekleyenlere yönelik saldırılar da arttı. Son 24 saat içinde, Gazze'deki yardım dağıtım merkezlerine yapılan saldırılarda 49 Filistinli hayatını kaybetti ve 197 kişi yaralandı.

En son verilere göre, 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan dağıtım bölgelerine düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 516'ya yükseldi ve en az 3 bin 799 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nde hala enkaz altında binlerce kişinin olduğu belirtiliyor. Durumun vahameti her geçen gün artarken, bölgedeki insani kriz derinleşmeye devam ediyor.

Benzer Konular

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar hakkında "önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanabileceğini" belirtti. Trump, Uganda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 30 yıllık savaşın sona ermesiyle ilgili bir basın toplantısında konuştu. Gazze'deki ateşkesin ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında ölü sayısı 56.259'a, yaralı sayısı ise 132.458'e ulaştı. Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları devam ederken can kayıpları artmaya devam ediyor. Son 24 saat içinde 103 kişinin hayatını...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi konusunda kısıtlı bir güvenlik toplantısı düzenlediğini duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın bildirdiğine göre, Netanyahu, Gazze'deki ateşkes ve esir değişimi anlaşmaları üzerine çeşitli görüşmeler...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun son 48 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 202 artarak 55 bin 908'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Son 48 saat içinde 202...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Zeytun Mahallesi'nde 3 gündür süren saldırılar sonucunda 300'den fazla evi yıktı. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Zeytun Mahallesi'nde yoğunlaşan İsrail işgal saldırıları hakkında bilgi verdi. Basal, İsrail ordusunun Zeytun Mahallesi'nde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  1. Konular

1. 1.281.093
  2. Mesajlar

1. 1.678.439
  3. Kullanıcılar

1. 31.751
  4. Son üye

Geri