Gazze'deki İsrail Saldırısında 41 Filistinli Maalesef Hayatını Kaybetti

Nijerya'da Market Katliamı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Almanya, İsrail'den 64 Vatandaşını Güvenle Geri Getirdi

Credits
1.259.606
white.jpg

Gazze'de İsrail'in düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedide, Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan El Avde Hastanesi, Netzarim Koridoru yakınlarında insani yardım bekleyen 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını duyurdu. Aynı zamanda Refah kentinin batısındaki bir yardım dağıtım merkezinin yakınında gerçekleşen saldırıda da 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve cenazelerinin Han Yunus'taki Nasır Tıp Merkezi'ne taşındığı belirtildi.

Bölgedeki hastaneler, toplam 13 can kaybı yaşandığını bildirirken, Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatı ise hava saldırılarında en az 28 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. Teşkilatın yaptığı kısa açıklamada, İsrail'in sabah saatlerinde başlattığı hava saldırılarının Gazze kentinin farklı bölgelerini hedef aldığı ve yerinden edilmiş insanların kaldığı çadırlar ile toplanma alanlarının vurulduğu belirtildi.

İsrail tarafından henüz saldırılarla ilgili bir açıklama yapılmazken, Gazze'deki sağlık yetkilileri, son iki ay içerisinde İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 5.599'a ulaştığını ve 19.097 kişinin yaralandığını açıkladı. Ekim 2023'ten itibaren Gazze'de toplam can kaybının 55.908'e, yaralı sayısının ise 131.138'e yükseldiği belirtildi. Bu trajedi, bölgedeki insanların yaşadığı acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Nijerya'da Market Katliamı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Almanya, İsrail'den 64 Vatandaşını Güvenle Geri Getirdi

1. Konular

1. 1.282.901
  2. Mesajlar

1. 1.683.919
  3. Kullanıcılar

1. 32.235
  4. Son üye

Geri
Üst Alt