Son Konular

Gazze'ye giden insani yardım filolarına yönelik saldırılara dair tezkere kabul edildi

Credits
1.259.606
Gazze'ye giden insani yardım filolarına yönelik saldırılara dair tezkere kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan filolara yönelik saldırılarına dair görüşülen Meclis Başkanlığı Tezkeresi oy birliği ile kabul edildi. Uluslararası tüm parlamentolara tutum alma çağrısı yapıldı.

68e694ff1709e681__w1200xh800.jpg

68e694feabafc530__w1200xh800.jpg

TBMM Genel Kurulunda, Gazze'ye Giden İnsani Yardım Filolarına Yönelik Saldırılara Dair Meclis Başkanlığı Tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurulda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan Meclis Başkanlığı tezkeresi okundu.

Tezkerede, uzun zamandır İsrail'in acımasız ablukası altında yaşamak zorunda bırakılan ve iki yıldır soykırımcı Netanyahu hükümetinin katliamlarına maruz kalan Gazze'nin, aylardır açlık ve kıtlıkla da mücadele ettiği belirtildi.

"VİCDAN GEMİSİNE YAPILAN SALDIRI TBMM'YE YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

Bu zalimlik karşısında Gazze halkına insani yardım ulaştırmak, hukuksuz İsrail ablukasını kırmak ve Gazze'de yaşanan soykırıma dikkati çekmek amacıyla 44 ülkeden yüzlerce aktivist ve 50'den fazla gemiyle yola çıkan "Küresel Sumud Filosu"nun, insanlık cephesinin güçlü sesi olduğu vurgulanan tezkerede, şu ifadelere yer verildi:

TÜM PARLAMENTOLARA TUTUM ALMA ÇAĞRISI

Tezkerede, İsrail'in, fütursuz saldırganlığı ile insanlık vicdanının tahammül sınırlarını ve haddini çoktan aştığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Genel Kurulda yapılan oylamada TBMM Başkanlığı tezkeresi, oy birliğiyle kabul edildi.

Ömer Çelik: İsrail'in yanında durmak utançtır

1. Konular

1. 1.282.867
  2. Mesajlar

1. 1.683.683
  3. Kullanıcılar

1. 32.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt