Modoratör
Efsanevi Üye
Geçişe ne denir?
Herhangi bir durumdaki değişme, intikal.
Liseler arası yatay geçiş nasıl yapılır?
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Lise yatay geçiş var mı?
Lise yatay geçiş var mı?
Liselerde bir dizi yenilik yapmayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dikey ve yatay geçiş imkânı veriyor. Öğrenciler sınavla sınıf da atlayabilecekler. Lise öğrencilerine yatay ve dikey geçiş imkanı geliyor.
Yatay ve Dikey geçiş nasıl yapılır?
Yatay ve dikey geçiş arasındaki farktan kısaca bahsedelim. Lisans ya da ön lisans programlarında farklı üniversitede aynı programa geçiş yapmak isteniyorsa bu yatay geçiştir. Ön lisans programından lisans programına geçiş yapmak isteyen adaylar ise dikey geçiş sınavına girmelidir.
Üniversitede dikey geçiş ne demek?
Dikey geçiş, iki yıllık önlisans programlarından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ya da sınavsız olarak dört yıllık lisans programına geçerek öğrenime devam etmektir.
Iki karşılıklı bağlantı ne demek?
Iki karşılıklı bağlantı ne demek?
Karşılıklı bağlantı; iki web sitesinin birbirine bağlantı vermesini ifade eder. Kullanıcılara, ilgili bir siteye hızlı ve kolay erişim sunduğundan dolayı karşılıklı bağlantı, özellikle birbiriyle bağlantısı bulunan siteler için kullanılır.
Lisede başka okula nakil nasıl yapılır?
Lise nakil dilekçesi nereye verilir?
Okul nakil dilekçesi nereye verilir? Devlet liseleri için nakil dilekçeleri öğrencinin yerleştirildiği okul müdürlüğüne verilecek. Özel okula gitmek isteyen öğrencilerin velileri ise nakil için ilgili özel öğretim kurumuna şahsen başvuracak.
Liseden liseye nakil ne zaman?
Liseden liseye nakil ne zaman?
Ortaöğretim Kurumları arasında yapılan nakil başvuruları ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor.