Modoratör
Yeni Üye
Geleneksel eğitim modeli nedir?
Geleneksel eğitim sistemi daha çok klasik okullarca benimsenmiş ve uygulanmıştır. Geleneksel eğitim sisteminde, "dersler, programlar, ödevler, ders saatleri ve benzeri unsurlar, hep çocuğun ilgi ve ihtiyaçları hesaba katılmaksızın düzenlenir"(Kafadar, 1997, 49). Bu eğitimde ön planda tutulan müfredat ve öğretmendir.
Online eğitim mi geleneksel eğitim mi?
Online eğitim mi geleneksel eğitim mi?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.
Öğretim yaklaşımı ne demek?
Buluş yoluyla öğretim yaklaşımı Amacı; öğrencilerin konunun yapısını keşfetmelerini sağlayacak problem durumlarını vererek öğrencinin bilişsel gelişimini sağlamaktır. Yapı, bir konu hakkındaki fikirler, kavramlar ve bunların arasındaki ilişkilerdir.
Daimicilik akımı nedir?
Daimicilik akımı nedir?
Perennializm, Türkçede Daimicilik olarak da adlandırılır. Eğitimde tüm insanlar için ebediyyen önemli olduğuna inanılan şeylerin öğretilmesi gerektiği düşüncesi. Perennialistler ayrıntılarda değişme olmasına karşın bunların kişi gelişiminde temel hususlar kadar önemli olmadığına inanırlar.
Çağdaş eğitim anlayışının özellikleri nelerdir?
Çağdaş eğitim anlayışı bireyi her yönüyle kendisi ve toplumu için en iyi şekilde geliştirilmesini amaç edinir. Çağdaş eğitimin amacı öğrencilerin psikolojik, sosyal, fiziksel yönlerden sürekli bir şekilde bir bütün olarak gelişmelerine, toplumla uyum içinde mutlu ve üretken kişiler olarak yetişmelerine yardım etmektir.
Öğrenim yaklaşımları nelerdir?
Öğrenim yaklaşımları nelerdir?
Bu modele göre öğrenme, gözlenebilen davranışlara dayalıdır (davranışçı yaklaşım) ve zihinde gerçekleşir (bilişselci yaklaşım). Okulda öğrenilenler; zihinsel beceriler, sözel beceriler, psikomotor beceriler, tutumlar, bilişsel stratejilerdir. Bunlar arasında en önemlisi zihinsel becerilerdir.