Modoratör
Yeni Üye
Geleneksel eğitimle çağdaş eğitim arasındaki en önemli fark nedir?
Bireyler geleneksel eğitim anlayışında öğretmenin vereceği bilgiyle sınırlı olarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Oysa çağdaş eğitim anlayışında bireyin nasıl öğreneceği, problemle nasıl baş edebileceği, öğrenmede öğrencinin aktif olacağı gibi daha kalıcı bir öğrenme ön plandadır.
Üniversite modern eğitim ne demek?
Modern eğitim sistemi; günümüzde gelişmiş ülkelerde uygulanan okul öncesi, ilköğretim, yükseköğretim ve sürekli eğitim üzerine kurulu, eğitim sistemidir.
Modern eğitim anlayışı nedir?
Modern eğitim sistemi; günümde gelişmiş ülkelerde uygulanan okul öncesi, ilköğretim, yükseköğretim ve sürekli eğitim üzerine kurulu, eğitim sistemidir.
Çağdaş eğitimin işlevleri nelerdir?
Çağdaş eğitimin işlevleri nelerdir?
5 ÇAĞDAŞ EĞT.ANLAYIŞINA GÖRE EĞİTİMİN İŞLEVİ Çağdaş eğitimin işlevi, öğrencilerin bedensel, psikolojik ve toplumsal yönlerden bir bütün olarak devamlı bir şekilde gelişmelerine, topluma aktif uyum yapabilecek mutlu ve üretken kişiler olarak yetişmelerine ortam sağlayarak yardım etmektir.
Yaygın eğitim sistemi nedir?
Yaygın eğitim sistemi nedir?
Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.
Çağdaş eğitim nedir kısaca?
Fatma Güler – Çağdaş eğitim; bireylerin bedensel, duyusal ve bilişimsel olarak bir bütünlük içerisinde eğitilmesi anlamına gelir. Bu sistemde eğitim alan kişilerin bütün olarak değil sadece belli sınırlar ile çizilerek gelişmesi ve farklı alanlarda görülebilecek tüm beklentilerinin yok olmasıdır.
Postmodern eğitim ne demek?
Postmodernizm; "öğrenmeyi öğrenen bireyleri yetiştirmenin amaçlandığı, değişime ve gelişime açık, eleştirel yaklaşımın merkeze alındığı" bir eğitim sistemini benimser.
Toplumsal eğitim kurumunun görevleri nelerdir?
Ulusun toplumsal eğitim kurumuna verdiği görevler, üyeleri toplumsallaştırmak, kültürlemek, toplumsal değişmelere hazırlamak ve toplumsal ilişkileri iyileştirmektir.