Modoratör
Yeni Üye
Gelin pastası neden kabarmaz?
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.
Gelin pastası ne demek?
Ayrıca kendisi bildiğiniz pasta tariflerinden de çok farklı. Gelin pastasının, çay saatlerinizin en aranan tatlısı Harika kabaran bir kek yapıyoruz, bu güzelim keki sütle ıslatıyoruz, üstüne bir de mis gibi bir muhallebi yapıyoruz, hepsi bu.
Yeni gelin pastası nasıl yapılır?
Yeni gelin pastası nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar 3-4 dakika çırpın. Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek, koyun. Tüm malzemeleri mikser ile son kez karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış büyük kare borcam içine dökün.
Tembel gelin tatlısı nasıl yapılır?
Çikolata ve Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince çikolatayı da ekleyip eriyene kadar karıştırın. Dilediğiniz büyüklükte fincan ya da kaselerin içlerini hafifçe ıslatın.
Kek neden eğri kabarır?
Bu durumun oluşması fırın ısısının fazla geldiğinin veya kek hamurunun fazla sıvı olduğunun göstergesidir.
Gelin pastaya yağ konur mu?
Gelin pastaya yağ konur mu?
Tadıyla dillere destan bir tatlı gelin pastası geçelim tarife. Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri ılık su ile iyice çırpalım. Sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edelim. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek karıştıralım.
Püskevit pastası nasıl yapılır?
Isıya dayanıklı kare bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizin, üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek şekilde.Üstüne tekrar bir sıra bisküvi dizin ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edin. En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne Hindistan cevizi serpin.
Gelin pastası kreması nasıl yapılır?
Sütü krema ile karıştıralım.Şekerde ilave edip iyice erisin kek soğusun ve şerbeti üzerine dökün hepsini çektikten sonrada muhallebisini dökeceğiz muhallebiyi yapalım. Sütü, şekeri, unu, nişastayı tencereye koyalım. Koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kekin üzerine dökün.
Kek fırından çıkınca neden çöker?
Kek fırından çıkınca neden çöker?
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.