Gemilerin belgelendirme sorumluluğu hangi makamdır?
MADDE 9 – (1) Türk gemilerinin denetim hizmetleri, bütün denetim faaliyetlerini kapsar ve İdarenin merkez birimleri, bölge müdürlükleri, gemi denetim birimleri ve denetim görevlileri yoluyla, İdarenin sorumluluğundadır.Gemi sertifikaları nelerdir?
1) Gemi Tasdiknamesi. ( Ship’s Reqister Card )Gemi Denetimleri ve Gemi Sağlık Sertifikası Nereden Alınır?
Gemi Denetimleri ve Gemi Sağlık Sertifikası Nereden Alınır?Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün doktor bulunan tüm Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri Gemi İlaç ve Tıbbi Donanım Sertifika Belgesi düzenlemeye yetkilidir.
Geminin ikinci kaptanı tarafından imzalanan belge nedir?
Geminin ikinci kaptanı tarafından imzalanan belge nedir?Yükleme talimatı taşıyan Ya da taşıtan tarafından taşınacak mal ile ilgili olarak verilen talimat olup yükleme ordinosu yani Mate’s Receipt 2 ci Kaptan tarafından mal gemiye teslim alındıktan sonra tanzim edilen malın gemiye yüklendiğini ve yüklendiği andaki durumunu gösteren belgedir.”
5 temel STCW nelerdir?
Bu 5 temel Sertifika ise şöyledir;- Temel ilk yardım eğitimi sertifikası
- Denizde Can kurtarma teknikleri eğitimi sertifikası
- İleri derecede yangınla mücadele ve yangın önleme eğitimi sertifikası
- Can kurtarma araçlarını kullanma yeterliliği eğitimi sertifikası
- Personel Güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi sertifikası
Denize elverişlilik belgesi nereden alınır?
Denize elverişlilik belgesi ve su aracı uygunluk belgesi sörvey ve belge düzenleme yetkisi ile ilgili esaslarda da değişikliğe gidildi. Tam boyu 24 metre ve üzerinde olan gemilerin denize elverişlilik belgesi ve su aracı uygunluk belgesi sörveyi denetim uzmanları tarafından yapılacak.Gemi Uygunluk Belgesi Nedir?
Gemi Uygunluk Belgesi Nedir?SMC, işletmeci ve geminin, onaylanan EYS ye uygun olarak işletildiğinin doğrulanmasından sonra düzenlenir. Bu belge, geminin Kod gereklerini yerine getirebileceğinin kanıtı olarak kabul edilir.