Genel giderler nelerdir?
Terim tanımı Genel gider maliyetleri bir işletmenin çalışması için normalde uygulanan, ancak doğrudan herhangi bir özel iş, faaliyet, ürün veya hizmete ilişkilendirilmemiş olan maliyetlerdir. Genel gider maliyetleri kar sağlama faaliyetlerinin oluşturulması için kritik destek sağlar.
Genel üretim maliyetleri nelerdir?
Genel üretim giderleri, direkt ilk madde ve malzeme direkt işçilik dışında kalani fakat imalatla ilgili olan bütün giderlere denir. · Bu giderler homojen olmayan, birbirinden çok farklı karakterde birçok giderin birleşmesiyle meydana gelir. (Malzeme, işçilik, amortisman, faiz, sigorta, enerji gibi.)
Genel işletme giderleri nelerdir?
Genel işletme giderleri nelerdir?
Sabit İşletme Giderleri Nelerdir?
- Personel maaşı
- SGK ödemeleri.
- İş yerinin elektrik,su faturası
- İş yerinin telefon faturası
- Bina aidatı
- Adsl internet.
- Klima veya doğalgaz giderleri.
- İşletmenin mutfak masrafları
Endirekt giderler nelerdir?
Genel üretim maliyetleri endirekt maliyetlerdir. Örnek olarak endirekt malzeme, endirekt işçilik, elektrik, su, doğalgaz, vergiler ve amortismanlar verilebilir.
Genel giderler Hesabı nedir?
14.6. 770 Genel Yönetim Giderleri Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.
Sabit giderler nelerdir örnek?
Sabit giderler nelerdir örnek?
Sabit giderler, üretim ve satış hacmindeki farklılaşmalardan etkilenmeyen giderlerdir. Amortisman giderleri, kira giderleri, vergiler ve faiz giderleri gibi giderler bu grup giderlere örnek olarak verilebilir.
Endirekt maliyetler nelerdir?
endirekt maliyet ne demek?
- Doğrudan doğruya belirli bir üretim birim veya hacmiyle ilişkili olmayan, bakım, onarım, yönetim, denetim ve vergiler dolayısıyla işletmenin katlandığı maliyet. krş. doğrudan maliyet.
- Indirect cost.
Direkt ve endirekt ne demek?
Üretilen mamulle ilişkisine göre işçilikler ikiye ayrılır. Direkt işçilik: Mamulün üretilmesinde doğrudan çalışan işçilere ödenen ücretlerdir. Endirekt işçilik: Direkt işçilik dışında kalan tüm işçilik unsurları endirekt işçilik kapsamındadır.
Genel gider maliyetleri nelerdir?
Genel gider maliyetleri nelerdir?
Genel gider maliyetleri bir işletmenin çalışması için normalde uygulanan, ancak doğrudan herhangi bir özel iş, faaliyet, ürün veya hizmete ilişkilendirilmemiş olan maliyetlerdir. Genel gider maliyetleri kar sağlama faaliyetlerinin oluşturulması için kritik destek sağlar. Aşağıda bazı genel gider örnekleri verilmiştir:
Genel işletme giderleri genelde reklam, satış ve genel üretim ile ilgili maliyetleri içerir. Örneğin, üretimin yapıldığı bir binadaki kira ve sigorta masrafları genellikle işletme giderleri kategorisine girer. Hizmet veya ürünler üretmek için gerekli ekipman da operasyonel gider olarak kalır.
Peki, idari giderler nelerdir?
İdari giderler, yasal ve mesleki ücretleri, sigorta amortisman giderlerini ve yöneticilerin ve memurların maaşlarını da içerebilir. Şirketler bütçe kesintilerinin gerekli olduğunu gördüklerinde, idari masraflar genellikle ilk kez kesintileri yaşıyor. Yöneticiler gerekli operasyonel ve idari giderleri değerlendirir.
Yani gider, "işletmenin mevcudiyetini sürdürebilmesi" olarak tanımlanabilir.?
tablosu yaklaşımına göre ise gider, "işletmenin mevcudiyetini sürdürebilmesi, bir gelir elde edebilmesi için normal ölçüler içerisinde yapılması gereken ve bir muhasebe döneminde tüketilen varlık ve hizmetlerin parasal ifadesi" olarak tanımlanabilir.