Son Konular

GENU Rekurvatum nedir FTR?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.389
Meslek
Webmaster

GENU Rekurvatum nedir FTR?

Genu rekurvatum, rehabilitasyon hastalarında alt ekstremitede görülen son derece kompleks ve zayıf düşürücü bir deformitedir. Bu çalışmanın amacı, hemiplejik hastalarda yürüme mesafesi, yürüme hızı, ilk mobilizasyon dönemi, duyu ve motor değerlendirme, kas gücü, denge gibi parametreler arasındaki ilişkiyi belirlemekti.

GENU an Recurvatum nedir?

GENU an Recurvatum nedir?
dizin aşırı hiperekstansiyona gidebilme durumu. yani dizin ters tarafa doğru gereğinden fazla bükülebilmesi.

GENU Rekurvatumda hangi ortez kullanılır?

GENU Rekurvatumda hangi ortez kullanılır?
Hafif genu valgum deformitelerinde çoğu kez MLA destekli ve topuk medial kamalı ortopedik bot veya ayakkabı kullanılır. Sagital düzlemdeki sapmalara dizi ve ayağı kontrol eden kasların zayıflığı da eklendiğinde dizle birlikte ayak da ortez içine alınır.

Valjite açısı nedir?

yürüme sırasında dize vücut ağırlının iki ile beş katı yük biner. çıkabilir. arasındadır. arasında açıklığı laterale bakan 171 derecelik açı VALGİTE AÇISI dır.

Genu valgus ne demek?

Genu valgus ne demek?
X bacak ya da tıbbi terimiyle "bilateral genu valgum deformitesi" kişi ayakta dururken ve dizler tam öne bakarken biribirine değdirildiğinde bacaklarda içbükey bir şekil bozukluğu ile ayakların arasında normalden çok daha fazla bir mesafenin ortaya çıkması durumudur.

Gene Varum ne demek?

Gene Varum ne demek?
2 yaş altı çocukların çoğunda, fizyolojik eğri bacak görünümü mevcuttur. Bunu doktorlar fizyolojik genu varum olarak adlandırır. Fizyolojik genu varumlu çocuklarda, yaş ilerledikçe eğri bacaklar düzelir ve 3-4 yaşlarında genellikle normal görünüme sahip olurlar.

GENU Valgum deformitesi nedir?

GENU Varum Valgum nedir?

GENU Varum Valgum nedir?

Q açısı erkeklerde kaç?

Q açısı erkeklerde kaç?
Q açısı, spina iliaca anterior superior'dan patella orta noktasına uzanan hat ile patella orta noktasından tuberositas tibia'ya uzanan hat arasındaki açıdır. Erkeklerde bu açı 8–14º, kadınlarda ise 11–20º arasındadır.

GENU Varum ne?

Knees Ne hastalığı?

Knees Ne hastalığı?
Jumper' Knee diğer adıyla patellar tendinopati, dizde bulunan patellar tendon adı verilen yapının hastalığıdır. Patellar tendon diz kapağı(patella) ile kaval kemiği(tibia) arasında yer alır. Genellikle basketbol, voleybol gibi sıçrayıcı hareketlerin çokça tekrarlandığı sporlarla uğraşanlarda görülür.

Genu rekurvatum, alt ekstremitede görülen bir deformitedir ve rehabilitasyon hastalarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu deformite, dizin aşırı hiperekstansiyona gitme durumunu ifade eder, yani dizin ters tarafa doğru gereğinden fazla bükülebilmesidir. Genu rekurvatumda genellikle MLA destekli ve topuk medial kamalı ortopedik bot veya ayakkabılar kullanılmaktadır. Deformitenin düzeltilmesinde bu tür ortezler etkili olabilir.

Valgite açısı, yürüme sırasında dize binen yükün iki ile beş katı arasında olduğunu ifade eden bir terimdir. Bu açı, genellikle 171 derecelik bir açı olarak tanımlanır ve laterale doğru bakar. Genu valgus ise, ayakta dururken dizleri birbirine değdirildiğinde bacaklarda içbükey bir şekil bozukluğu ve ayaklar arasında normalden fazla bir mesafe oluştuğu durumu ifade eder.

Genu varum ise, 2 yaş altı çocuklarda sıkça görülen ve zamanla düzelen fizyolojik eğri bacak görünümünü ifade eder. Bu durum genellikle 3-4 yaşlarında normale döner. Q açısı ise, spina iliaca anterior superior'dan patella orta noktasına uzanan hat ile patella orta noktasından tuberositas tibia'ya uzanan hat arasındaki açıdır. Erkeklerde 8-14º, kadınlarda ise 11-20º arasında olması beklenir.

Son olarak, jumper's knee veya patellar tendinopati, dizde bulunan patellar tendonun hastalığıdır. Bu durum genellikle sıçramalı hareketlerin sık yapıldığı spor dallarında, örneğin basketbol veya voleybol gibi aktivitelerle uğraşanlarda görülür.

5411 Kanun nedir?

Modem uzun sure acik kalirsa ne olur?

1. Konular

1. 1.280.299
  2. Mesajlar

1. 1.676.523
  3. Kullanıcılar

1. 31.542
  4. Son üye

Geri
Üst Alt