S
SoruCevap
Gerçek Bir Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sosu için
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Gerçek Bir Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım.
Daha sonra yağ ve sütü ekleyip çırpalım. Un, kakao ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ ile yağladığımız borcama döküp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 25 dakika pişirelim.
Aynı vakitte sosumuzu hazırlayalım. Bütün gereçleri şeker eriyinceye kadar ısıtalım lakin kaynatmayalım.
Fırından çıkan keki keselim ılık sosun yarısını dökelim.
Sosun öteki yarısını tekrardan pişirip kaynatalım ve sıcak sosu kekin üzerine dökelim.Afiyet olsun.
Gerçek Bir Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sosu için
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Gerçek Bir Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım.
Daha sonra yağ ve sütü ekleyip çırpalım. Un, kakao ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ ile yağladığımız borcama döküp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 25 dakika pişirelim.
Aynı vakitte sosumuzu hazırlayalım. Bütün gereçleri şeker eriyinceye kadar ısıtalım lakin kaynatmayalım.
Fırından çıkan keki keselim ılık sosun yarısını dökelim.
Sosun öteki yarısını tekrardan pişirip kaynatalım ve sıcak sosu kekin üzerine dökelim.Afiyet olsun.
Gerçek Bir Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı